r
Nosalty Logó

Kukoricadarás zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Kukoricadarás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 2489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttjuk.
  2. A lisztet és a kukoricadarát összekeverjük, és belerakjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a sót, a ciromhéjat és a tojást.
  4. A vajat a vízzel felolvasztjuk, és a tésztához adjuk.
  5. Elektromos habverővel 5 percig hólyagosra dagasztjuk. (Elváljon a tészta az edény falától.)
  6. Kb. 1 órát kelesztjük.
  7. Jól lisztezett deszkán jól átgyúrjuk.
  8. 13-14 db kis zsemléket formálunk belőlük. (1-1 úgy kb. 10 dkg)
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig még pihentetjük.
  10. Tejszínnel megkenjük, és HIDEG sütőbe toljuk, majd beállítva a sütő hőfokát, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4802
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Vajjal, lekvárral, mézzel, sonkával nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

El lehet készíteni a tésztát már előző este, és éjszakára a hűtőbe lehet tenni. Meg fog kelni a tészta úgy is, mivel nem a meleg, hanem inkább idő és nyugalom kell a keléséhez. A hidegen kelesztett tészta nagyon finom pórusú, és igen zamatos. Már így is kelesztettem, és nekem bevált. A tetejét ízlés szerint meg lehet szórni (szezámag, mák). Nincs olyan magas, mint a bolti, de sokkal laktatóbb. Másnap is még finom puha. Amikor kész a sütés, nekem elég kemény volt a teteje, de ahogy hűlt, úgy puhult.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek