Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Péksütemény tönkölybúzából

Péksütemény tönkölybúzából
Péksütemény tönkölybúzából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom lett, és nem is nehéz, így legalább lesz mindig egészséges péksütemény az asztalunkon.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beleöntjük a kevés vízben elkevert élesztőt, sót, mézet, olvasztott vajat, és lassanként a vízzel összeállítjuk a tésztát. Inkább puhább legyen, mert a teljes kiőrlésű liszt lassabban veszi fel a nedvességet.
  2. Letakarva 25 percig meleg helyen pihentetjük.
  3. Kiborítjuk egy gyúródeszkára, és kézzel laposra nyomjuk a tésztát, hogy a gázok kimenjenek belőle. 
  4. Még egyszer kerekre formázzuk, és 6 dkg-os darabokra vágjuk.
  5. Különböző formákat képezhetünk belőle, sütőlappal bélelt tepsibe helyezzük, és megszórjuk magvakkal (pl. szezám, napraforgó, len, mák stb.)
  6. Még 30 percig pihentetjük, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 831
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, buci, burek, kifli, briós, édes leveles, perec, pita, croissant, hamburger-buci

egyéb elnevezések

tönkölybúzalisztes zsemle, tönkölyzsemle, péksütik tönkölylisztből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

370
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 kg
víz 7 dl
25 g
vaj 30 g
élesztő 40 g
méz 20 g