r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű császárzsömle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Teljes kiőrlésű császárzsömle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1992 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    4008 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1992 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 2 ek tej (a zsemle kenéséhez)
  • 1 dkg mák (a szóráshoz)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk, és az átszitált sima liszttel kovászt készítünk. A tetejét meghintjük liszttel és meleg helyen fél órát kelesztjük.
  2. Amikor a tetején széles repedések keletkeznek, nem túl lágy tésztává dolgozzuk össze az összes többi hozzávalóval és szükség szerinti vízzel.
  3. Cipót formálunk belőle, meghintjük liszttel, letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A sütőt 160-170 fokra előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztából maroknyi darabokat tépünk és nem túl lisztezett deszkán 45 cm-es hosszú rudakká formáljuk.
  6. A formázáshoz először egy laza csomót kötünk, majd a jobb oldalon lévő tészta szálat kicsit meghúzva a tészta alá hajtjuk és középen áthúzzuk.
  7. Megfordítjuk a tésztát és a maradék szálat is átbújtatjuk.
  8. Tejjel megkenjük, mákot szórunk a tetejére.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 170, majd 160 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9405
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

A tészta formázását a limarapeksege.blogspot.hu oldalán nézheted meg. Nagyon jó recept, nem lett száraz és vizes sem. Másnap reggel is tökéletes volt. Bátran ajánlom. Legközelebb dupla adagból készítem, ha már egyszer az ember nekiáll.... A receptet a receptgyar.hu oldalán találtam.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütöttem már kenyeret teljes kiőrlésű lisztből, maradt még lisztem és mivel régóta nézegetem a császárzsömlét, így hát megsütöttem. Nem tudom miért, de olyan bonyolultnak tűnt a zsemle formázása, de kiderült, hogy egyáltalán nem az. Érdekességképpen aznap, amikor sütöttem a zsömléket a lányom is pont császárzsömlét sütött, csak sima lisztből. Pedig nem is beszéltünk össze.    

Hozzászólások

afonyabogyo

Már négy alkalommal sütöttem meg ezeket a zsömléket, nagy sikert aratott eddig és ezután is terítéken lesz. Én szezámmaggal szóróm a tetejét mák helyett. Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Köszönöm a hozzászólásodat! Örülök,hogy ilyen sikert aratott. Nem csak finom,de mutatós is. Szezámmag jó ötlet és biztos a lenmag is jó lenne rá!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon finomak lettek a zsömlék, annyi, hogy nekem több víz kellett bele, mert nagyon száraz, s?r? lett volna, de így nagyon finom könny?ek lettek. Este bedagasztottam és megformáztam ?ket, és reggel sütöttem, viszont mikor a h?t?ben hagytam, összeestek, ha pedig langyos helyen, akkor teljesen összekeltek és összeragadtak. Ha reggelire friss zsömlét szeretnénk, meg lehet azt csinálni, hogy este félkészre sütjük, aztán be a h?t?be/fagyóba, reggel pedig vissza a süt?be?

Törölt felhasználó

Szia! A kérdés jó,de nem hiszem hogy ez a recept alkalmas lenne rá. Az interneten biztos találsz hozzá receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek