r
Nosalty Logó

Túrós-magos zsemle

NS
Túrós-magos zsemle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

446
Kalória
25.1g
Fehérje
41.7g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
66.7g
Víz
97.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.5 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 446 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6582.1 g
  • Cink
    476 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    367 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    217 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.1 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (légkeveréses módban a legjobb).
  2. Összekeverjük a lisztet (én fele magos, fele grahamot használtam) a sütőporral, sóval, borssal, köménnyel.
  3. Lereszeljük a sajtot/sajtokat, felverjük kissé a tojást, összetörjük a túrót, és mehet a lisztes keverékbe!
  4. Pár perc alatt összegyúrjuk az egészet, és közben hozzácsugratjuk a tejet. Jó kis ruganyos tésztát kell kapnunk!
  5. Kis gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük. (Nekem pont 12 lett ebből az adagból.)
  6. Szilikonecsettel megkenjük tejjel a kis zsemlék tetejét, és megszórjuk szezám- és/vagy lenmaggal.
  7. Sütés után rácson hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az eredeti receptet talán a TV Paprikán láttam, azóta ez lett belőle. Nagyon szeretjük, téli estéken kiváló szívmelengető vacsora a házi készítésű zsemlécske.

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...