Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos zsemle Éva házias konyhájától

Sajtos zsemle Éva házias konyhájától
Sajtos zsemle Éva házias konyhájától
52 perc / előkészület: 30 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a sajtos zsemlét, és hát megalkottam saját kútfőből egy receptet.  A családom egyik kedvenc péksüteménye, mert isteni finom, pihe-puha állaga van. Én hétvégén szoktam elkészíteni. Leegyszerűsítettem az elkészítést, ezért túl sok munka sincs vele.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukrozott, langyos tejben megáztatjuk.
  2. Majd a sajt kivételével a többi hozzávalóval összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. Utána megformáljuk, és 12 darabra elosztjuk. Gombócokat formálunk belőle.
  4. Enyhén lisztezett, megfelelő nagyságú tálcára helyezzük őket. Vékonyan olajjal lekenjük a gombócokat.
  5. Majd frissentartó fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig pihentetjük.
  6. Miután megkelt a tésztánk, sütőformára helyezzük. Közvetlenül a zsemlékre ráreszeljük a sajtot.
  7. 200 fokon kb. 22 percig sütjük. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 226
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, buci, perec, kifli, burek, bagel, hamburger-buci, pita, briós, croissant

egyéb elnevezések

zsemle sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279
tönkölybúza liszt 500 g
napraforgó olaj 70 ml
friss élesztő 30 g
cukor 1 teáskanál
tej 200 ml
habtejszín 100 ml
1.5 kávéskanál
ementáli sajt 150 g