r
Nosalty Logó

Krumplis rétes savanyú káposztával töltve

janettaylor
Krumplis rétes savanyú káposztával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

töltelék

összeállítás

210
Kalória
5.1g
Fehérje
20.2g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
102.4g
Víz
63.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 1886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    3515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    921.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 1886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

töltelék

  1. A megpucolt krumplit só hozzáadásával felrakjuk főni. Mindeközben a savanyú káposztánkat jól átmossuk, kinyomkodjuk, és 2 evőkanál zsíron elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a köményt, a borsot, és elég nagy lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  2. A krumplit összetörjük, hozzáadjuk a vajat és tejet. Egy szilárdabb krumplipüré a célunk, véletlenül se lágyítsuk el.
  3. A 2 tojás egyikét szétválasztjuk, és a sárgáját félretesszük, a plusz egy tojást és a maradék fehérjét elkeverjük a tejfölünkkel.
  4. Terítsünk le egy tiszta konyharuhát, ezen fogunk a réteslapokkal dolgozni, és ez nyújt segítséget a rétesek feltekerésében is. Megkenjük minden réteslap felső rétegét olajjal, és kettesével összeragasztgatjuk őket. Beletesszük kis csomókban a kihűlt pürét és a káposztát is. A fennmaradó részekbe belepöttyintjük a tejfölös tojást, majd óvatosan a ruha segítségével feltekerjük a 3 rudat.
  5. Nincs más dolgunk, mint egy kizsírozott tepsibe helyezni őket, és lekenni a tetejüket a tojássárgájával.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerűen imádom a savanyú káposztát!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...