Gibanyica Márti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
662
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2647
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1920.1 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 205.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
662
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.6 g
Zsír
-
Összesen 153.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 747 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7680.4 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 1551 mg
-
Vas 1015 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1855 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 821.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 599 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
2647
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 94 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy keverőtálban először a szobahőmérsékletű túrót villával szétnyomkodjuk, majd belemorzsoljuk a fetát, és ezt is villa segítségével jól összedolgozzuk a túróval. A tojásokat beleütjük, és fakanállal vagy habkeverővel szép habosra kikeverjük. További keveréssel a tejfölt és a felaprított kaprot is hozzáadjuk. A feta magában már sós, így bánjunk óvatosan a sózassál!
- Ecsettel bekenjünk a tepsink alját-oldalát, és ráfektetjük az első réteslapot. Ez olyan széles, hogy a felével tegyük a tesibe, kenjük be olajjal, és hajtsuk rá a lap másik felét. Ugyanezt ismételjük meg még egyszer, a lapokat olajjal bekenve. 6 lapunk marad, egyet tegyünk félre a tetejéhez.
- 5 lapból pedig kb. tenyérnyire tépett és lazán összegyűrt "galacsinokat csinálunk, a túrós keverékbe mártogatjuk, és ezeket lerakjuk a mar lefektetett réteslapra. A maradék masszát ráöntjük, és kanállal egyenletesre simítjuk. Az utolsó réteslapot félbehajtva, a közét olajjal bekenve, betakarjuk a masszát, és ezt is bekenjünk olajjal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és alacsony hőmérsékleten megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 50x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2636
- Feltöltés dátuma: 2017. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Családi recept, mi így szeretjük. A feta helyett használhatunk juhtúrót is.