r
Nosalty Logó

Gibanyica Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Gibanyica Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban először a szobahőmérsékletű túrót villával szétnyomkodjuk, majd belemorzsoljuk a fetát, és ezt is villa segítségével jól összedolgozzuk a túróval. A tojásokat beleütjük, és fakanállal vagy habkeverővel szép habosra kikeverjük. További keveréssel a tejfölt és a felaprított kaprot is hozzáadjuk. A feta magában már sós, így bánjunk óvatosan a sózassál!
  2. Ecsettel bekenjünk a tepsink alját-oldalát, és ráfektetjük az első réteslapot. Ez olyan széles, hogy a felével tegyük a tesibe, kenjük be olajjal, és hajtsuk rá a lap másik felét. Ugyanezt ismételjük meg még egyszer, a lapokat olajjal bekenve. 6 lapunk marad, egyet tegyünk félre a tetejéhez.
  3. 5 lapból pedig kb. tenyérnyire tépett és lazán összegyűrt "galacsinokat csinálunk, a túrós keverékbe mártogatjuk, és ezeket lerakjuk a mar lefektetett réteslapra. A maradék masszát ráöntjük, és kanállal egyenletesre simítjuk. Az utolsó réteslapot félbehajtva, a közét olajjal bekenve, betakarjuk a masszát, és ezt is bekenjünk olajjal.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és alacsony hőmérsékleten megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2516
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gibanyica Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Családi recept, mi így szeretjük. A feta helyett használhatunk juhtúrót is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?