r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós rétes feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Spenótos-túrós rétes feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3393 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7443 micro
Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13638 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    6084 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    1774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44659 micro
Összesen 3167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1036 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot előkészítjük: ha mélyhűtött, akkor hagyjuk kiengedni, majd utána alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Ha friss spenótunk van, akkor kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd ha kihűlt, ugyanúgy kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
  2. Az így előkészített spenótot összekeverjük a kissé áttört túróval a 3 tojássárgájával és 3 dl tejföllel. (1 dl tejfölt félrerakunk a réteslapok megkenéséhez!), majd a feta sajtot is beledolgozzuk, kis darabkákra morzsolva, vágva. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítsük a spenótos masszát.
  3. A megmaradt fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a spenótos töltelékbe. A maradék 1 dl tejfölt kevés sóval ízesíthetjük, majd kikeverjük az olajjal, ezzel kenjük meg a réteslapokat.
  4. Amíg a sütőt előmelegítjük, a rétest a tepsibe rétegezzük. A réteslapokat alaposan megkenve a tejfölös olívaolajjal egymásra helyezzük, majd ha elfogyott a 2/3-a a lapoknak, akkor a spenótos tölteléket rásimítjuk, és a tetejére jön a megkent lapok 1/3-a. A tetejét is jól átkenjük és villával megszurkáljuk.
  5. Sütőbe tesszük, és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Hidegen és melegen is egyaránt tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1076
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-túrós rétes feta sajttal
giuliettalupa 82 recept

A rétes nem csak édesen finom, erre példa ez a sós változat, ami egyszerűen és gyorsan összeállítható és nagyon kiadós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek