r
Nosalty Logó

Krumplis pirog gombás töltelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Krumplis pirog gombás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A sütéshez

Összesen 1540 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A sütéshez

Összesen 3080 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A sütéshez

Összesen 288 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1540 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    275.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 3080 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, sós vízben kb. 20 perc alatt, ezután leszűrjük, s amíg hűl, összeállítjuk a tölteléket.
  2. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sót, borsot és a kakukkfüvet. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, így főzzük kb.8 percig, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és hagyjuk hűlni.
  3. A krumplit meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat és a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük). Alaposan összegyúrjuk, ha túl lágy, ragadós, még tehetünk hozzá lisztet.
  4. Kinyújtjuk fél cm vastagságúra, és bögrével 16 kört (eredeti recept szerint 8 nagyobbat) szaggatunk belőle, a körök közepében elosztjuk a tölteléket, a szélüket megkenjük a tojásfehérjével, félbehajtjuk, majd villával körbenyomkodjuk.
  5. Végül megkenünk minden batyut tojásfehérjével, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük őket (hideg olajba véletlenül se tegyük bele, mert akkor olajos lesz a tészta).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15544
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Mellé 3 nagy evőkanál tejfölt kevertem össze egy csipet apróra vágott kakukkfűvel, és egy nagy csipet sóval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pirog egy orosz töltött tésztaféle, ami itthon is közismert. Mi az olajban kisütött, kelt változatát ismertük eddig, de készítik kelt- vagy leveles tésztából tepsiben sütve, és így, burgonyásan is. Az elkészítése időigényes, de megéri, mert a végeredmény mennyei: a zsemlemorzsától ropogós, a tészta puha, a gombás töltelék pedig ízletes, és ha megfelelő hőfokon sül, egyáltalán nem olajos. A recept a HVG Ízek és kultúrák c. sorozatának Orosz kötetéből származik.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek