Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-gombás pirog

Hagymás-gombás pirog
Hagymás-gombás pirog
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Lidl-ben akadtam rá a három részes tésztaformázó szerkentyűre. Lehet vele pirogot, derelyét készíteni. Gyorsan ki akartam próbálni, így keresgélni kezdtem tészta után. Szeretjük a kelttésztát és ez a variáció nyerte el e tetszésemet. A töltelék saját találmány, legközelebb édes túrós töltelékkel fogom elkészíteni, azzal is finom lehet.
Ebből a mennyiségből kb.10-12 db pirog lesz.
Langyosan a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Tartalmas leves után ebédre, társaságnak sör mellé, gyereknek iskolába tízóraira.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval.
  2. Az élesztőt 2dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk.
  3. Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, 30 percig pihentetjük.
  4. 4.A hagymát vékony karikára vágjuk, az olajon pároljuk,majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemmel, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  5. Ha megpuhultak,a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd 1 tojást felverünk és a ragura öntjük. Készre sütjük.
  6. Hűlni hagyjuk.
  7. A tésztát kb 3-4mm vastagra nyújtjuk és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12cm átmérőjű köröket készítünk.
  8. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és egy teáskanál tölteléket teszünk a közepébe. Összezárjuk. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
  9. A pohárral szaggatottak széleit villa segítségével lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne süljön ki belőle.
  10. Tetejüket felvert tojással megkenjük,szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 653
elküldve: 4
receptkönyvben: 367
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Amulett

Mióta szakács: 2010.10.03.
3 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hagymás gombás papucs, hagymás-gombás raguval töltött kelt tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-05-30 19:33

Tényleg nagyon finom, én legközelebb csirkemájas raguval fogom kipróbálni...:-))

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Thu, 2010-10-28 15:27

Nagyon szimpatikus ez a recept. Hamarosan ki is fogom próbálni. Az egy tk (teáskanál) margarin nem kevés? Az élesztőt vízben kell felfuttatni? Előre is köszönöm a választ!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-16 19:55

Nagyon ini-fini:):):)

Ajánlom mindenkinek!!!:)

448
finomliszt 30 dkg
margarin 0.5 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
élesztő 1 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 20 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 1 db