r
Nosalty Logó

Hagymás-gombás pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás-gombás pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval.
  2. Az élesztőt 2dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk.
  3. Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, 30 percig pihentetjük.
  4. 4.A hagymát vékony karikára vágjuk, az olajon pároljuk,majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemmel, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  5. Ha megpuhultak,a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd 1 tojást felverünk és a ragura öntjük. Készre sütjük.
  6. Hűlni hagyjuk.
  7. A tésztát kb 3-4mm vastagra nyújtjuk és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12cm átmérőjű köröket készítünk.
  8. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és egy teáskanál tölteléket teszünk a közepébe. Összezárjuk. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
  9. A pohárral szaggatottak széleit villa segítségével lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne süljön ki belőle.
  10. Tetejüket felvert tojással megkenjük,szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25322
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Tartalmas leves után ebédre, társaságnak sör mellé, gyereknek iskolába tízóraira.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Lidl-ben akadtam rá a három részes tésztaformázó szerkentyűre. Lehet vele pirogot, derelyét készíteni. Gyorsan ki akartam próbálni, így keresgélni kezdtem tészta után. Szeretjük a kelttésztát és ez a variáció nyerte el e tetszésemet. A töltelék saját találmány, legközelebb édes túrós töltelékkel fogom elkészíteni, azzal is finom lehet. Ebből a mennyiségből kb.10-12 db pirog lesz. Langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?