r
Nosalty Logó

Hagymás-gombás pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás-gombás pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval.
  2. Az élesztőt 2dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk.
  3. Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, 30 percig pihentetjük.
  4. 4.A hagymát vékony karikára vágjuk, az olajon pároljuk,majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemmel, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  5. Ha megpuhultak,a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd 1 tojást felverünk és a ragura öntjük. Készre sütjük.
  6. Hűlni hagyjuk.
  7. A tésztát kb 3-4mm vastagra nyújtjuk és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12cm átmérőjű köröket készítünk.
  8. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és egy teáskanál tölteléket teszünk a közepébe. Összezárjuk. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
  9. A pohárral szaggatottak széleit villa segítségével lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne süljön ki belőle.
  10. Tetejüket felvert tojással megkenjük,szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25440
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Tartalmas leves után ebédre, társaságnak sör mellé, gyereknek iskolába tízóraira.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Lidl-ben akadtam rá a három részes tésztaformázó szerkentyűre. Lehet vele pirogot, derelyét készíteni. Gyorsan ki akartam próbálni, így keresgélni kezdtem tészta után. Szeretjük a kelttésztát és ez a variáció nyerte el e tetszésemet. A töltelék saját találmány, legközelebb édes túrós töltelékkel fogom elkészíteni, azzal is finom lehet. Ebből a mennyiségből kb.10-12 db pirog lesz. Langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...