Hagymás-gombás pirog
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
A töltelékhez
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
6 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g élesztő11 kcal
A töltelékhez
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
25 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1793
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
31.3g finomliszt114 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
A töltelékhez
-
17.7g vöröshagyma6 kcal
-
20.9g gomba4 kcal
-
3 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
A tetejére
-
5.7g tojás7 kcal
Összesen
186
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2946.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 1717 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 521.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1563 micro
-
β-crypt 471 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
1793
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 ek margarin
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 kk só
-
1 dkg élesztő
A töltelékhez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
20 dkg gomba
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval.
- Az élesztőt 2dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk.
- Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, 30 percig pihentetjük.
- 4.A hagymát vékony karikára vágjuk, az olajon pároljuk,majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemmel, borssal ételízesítővel ízesítjük.
- Ha megpuhultak,a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd 1 tojást felverünk és a ragura öntjük. Készre sütjük.
- Hűlni hagyjuk.
- A tésztát kb 3-4mm vastagra nyújtjuk és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12cm átmérőjű köröket készítünk.
- A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és egy teáskanál tölteléket teszünk a közepébe. Összezárjuk. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
- A pohárral szaggatottak széleit villa segítségével lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne süljön ki belőle.
- Tetejüket felvert tojással megkenjük,szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25440
- Feltöltés dátuma: 2010. október 16.
Ajánló
Tartalmas leves után ebédre, társaságnak sör mellé, gyereknek iskolába tízóraira.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A Lidl-ben akadtam rá a három részes tésztaformázó szerkentyűre. Lehet vele pirogot, derelyét készíteni. Gyorsan ki akartam próbálni, így keresgélni kezdtem tészta után. Szeretjük a kelttésztát és ez a variáció nyerte el e tetszésemet. A töltelék saját találmány, legközelebb édes túrós töltelékkel fogom elkészíteni, azzal is finom lehet. Ebből a mennyiségből kb.10-12 db pirog lesz. Langyosan a legfinomabb.