r
Nosalty Logó

Krumplis-magos tönkölykenyér

Évi néni
Krumplis-magos tönkölykenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

311
Kalória
12.8g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
3.1g
Zsír
58.3g
Víz
150mg
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tang zhong

Tésztához

Tetejére

Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tang zhong

Tésztához

Tetejére

Összesen 2486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tang zhong

Tésztához

Tetejére

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7782 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    3644 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    502.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 2486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben a 2 dkg tönkölylisztet elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tésztához

  1. A 2,5 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a száraz hozzávalókat, majd hozzátöltjük a megkelesztett élesztős vizet, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Egy órát kelesztjük, míg duplájára nő a tészta.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és vastag falú lábasba (teflon, vagy sütőpapírral kibéleljük) helyezzük.

Tetejére

  1. Tetejét megkenjük íróval, megszórjuk tönkölybúzapehellyel és napraforgómagokkal.
  2. Tetővel letakarva duplájára kelesztjük.
  3. 230 fokra előmelegítjük a sütőt, abban sütjük tetővel 20 percig a kenyeret, majd a tetőt levéve további 20 percig 180 fokon.
  4. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 30

Szinte minden nap sütök kenyeret vagy péksüteményt, amin minden alkalommal valamit változtatok. 

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek