r
Nosalty Logó

Borsos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Borsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 314 kcal
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9394 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    4583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat, a sót és a lisztet, valamint a borsot kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és hozzáöntjük a megkelesztett élesztős tejet. Dagasztóprogramon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 15x60-70 cm-esre nyújtjuk, majd feltekerjük, és élével lefele kerek sütőedénybe tesszük. Tetejét esetleg még megszórjuk kevés borssal.
  4. 25-30 perc alatt langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  5. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, s abba tesszük a megkelt kenyeret letakarva. Így sütjük negyed órát, majd a tetőt levéve még 25-30 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x34
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1613
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos kenyér
Évi néni 1830 recept

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt a Food Networkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk