Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétába illeszthető házi kenyér

Diétába illeszthető házi kenyér
Diétába illeszthető házi kenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta megcsináltam ezt a kenyeret, azóta csak ilyet sütök és eszek. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikenünk egy tálat (üveg- vagy kerámiatál a legjobb) kókuszzsírral. Átszitáljuk a liszteket egy keverőtálba. Picit kézzel összekeverjük, és mélyedést csinálunk a közepébe.
  2. Meglangyosítjuk a tejet, és feloldjuk benne az édesítőt. A mélyedésbe öntjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tiszta kendővel letakarjuk, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
  3. Ha kész, akkor a tál szélén lévő "lisztpúpra" rászórjuk a sót, és kicsit kézzel belekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott kókuszzsírt.
  4. Elkezdjük összegyúrni a tésztát kézzel, és kidagasztjuk. (Addig kell gyúrni, míg a tészta el nem válik az edény falától, és a felszíne sima nem lesz. Kicsit ragacsos, és lehet, hogy a kezünkhöz ragaszkodni fog.)
  5. Ha késznek nyilvánítottuk, akkor a kizsírozott tálba tesszük a tésztát, egy tiszta kendővel letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, sütőformába borítjuk. Tetején éles késsel bemetszést ejtünk.
  6. 180 fokon 50-60 percig sütjük, míg a kérge szép barna nem lesz (sötétebb, mintha sima lisztből lenne). Ne nyissuk ki a sütőt addig, amíg le nem telik az idő. Ha megsült, a kenyérkét hagyjuk a formában legalább kézmelegre kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Viszont szeletelni akkor kezdjük, ha teljesen kihűlt, különben összehúzza a közepét a kés.
  7. A kenyérszeletek akár le is fagyaszthatók. A szeletek fagyasztóból kivéve szobahőmérsékleten pár óra alatt kiolvadnak, és nagyon finomak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bebe

Mióta szakács: 2018.03.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

reform cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 500 g
rozsliszt 100 g
friss élesztő 20 g
édesítőszer 2 teáskanál
tej 1 dl
2.5 teáskanál
kókuszzsír 3 ek
víz 3 dl