r
Nosalty Logó

Krumplis-fokhagymás cipócska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Krumplis-fokhagymás cipócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, durvára összetörjük (villával) és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az élesztőt a meglangyított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket az olajban puhára pirongatjuk, majd félrehúzzuk és azonmód az olajban villával alaposan összetörjük.
  4. A liszteket elmorzsoljuk a krumplival, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, kevés sót, a tört fokhagymát az olajjal együtt, a szezámmagot (keveset félretehetünk a szóráshoz), 1 tojást és összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát kapunk. Fél órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk éskét/ négy cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és egy kicsit bevágjuk a tetejüket.
  6. A tepsiben pihentetjük még negyed órát, hogy a bevágás mentén szépen kinyíljanak.
  7. A másik tojást villával felverjük, a cipókat ezzel kenjük, majd szezámmaggal, mákkal, vagy egész köménnyel szórjuk.
  8. Előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt szép aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13304
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Bármilyen tartalmas leves mellé "köret" gyanánt, sőt akár majonézes saláták mellé is el tudom képzelni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Szombaton gulyásleves volt ebédre, ahhoz készült.  Kelendőbbnek bizonyult a levesnél...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?