Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-fokhagymás cipócska

Krumplis-fokhagymás cipócska
Krumplis-fokhagymás cipócska
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton gulyásleves volt ebédre, ahhoz készült. 
Kelendőbbnek bizonyult a levesnél...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen tartalmas leves mellé "köret" gyanánt, sőt akár majonézes saláták mellé is el tudom képzelni.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, durvára összetörjük (villával) és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az élesztőt a meglangyított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket az olajban puhára pirongatjuk, majd félrehúzzuk és azonmód az olajban villával alaposan összetörjük.
  4. A liszteket elmorzsoljuk a krumplival, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, kevés sót, a tört fokhagymát az olajjal együtt, a szezámmagot (keveset félretehetünk a szóráshoz), 1 tojást és összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát kapunk. Fél órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk és két/ négy cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és egy kicsit bevágjuk a tetejüket.
  6. A tepsiben pihentetjük még negyed órát, hogy a bevágás mentén szépen kinyíljanak.
  7. A másik tojást villával felverjük, a cipókat ezzel kenjük, majd szezámmaggal, mákkal, vagy egész köménnyel szórjuk.
  8. Előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt szép aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 11 804
elküldve: 3
receptkönyvben: 322
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

burgonyás-fokhagymás cipók

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanita75
vanita75 Mon, 2014-02-17 15:55

Megsütöttem és isteniek lettek a cipók. Jó recept, még biztosan elkészítem!

molnine
molnine Fri, 2012-08-17 05:26

Kipróbáltam ezt a receptet és nagyon bevált isteni kis cipók lettek!
Köszi,hogy megosztottad velünk!

katilinka
katilinka Sun, 2012-04-01 23:20

Azt szeretném kérdezni, hogy egy régi fajta gázsütőn, ahol nincsenek fokozatok, csak a legnagyobb, meg legkisebb van jelölve, ott kb hol lehet a 160 °C??? Nem tudom egyáltalán hány fok a max... :S ??? Légyszi segítsetek, ha tudtok, szeretnék egy meglepi kenyeret sütni, de így nem merek belevágni, félek, nem sül át. Honnan lehet tudni, hogy már a közepe is jó?

agimicike
agimicike Sat, 2012-04-14 09:57

Igaz, elég régen kérdezted, de hátha számít még. Nekem egy kicsit fura a hőfok, mert általában magas fokozaton kell az ilyesmiket sütni. Ettől persze ez még lehet jó. ma ki is próbálom. tehát az én sütő 275-ig süt, szerintem a tied kb. 250-ig süthet. Neked ezt 140-en kéne sütnöd, mert a 160-at hőlégkeverésre írja, az pedig +20-at jelent. Ha megsütöm, és érdekel, megírom.

866
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 20 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
burgonya 15 dkg
szezámmag 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
köménymag 0 ízlés szerint