r
Nosalty Logó

Krumplileves répával és kukoricával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Anita P.
Krumplileves répával és kukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    9933 micro
  • β-karotin
    23730 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát felszeleteljük, a répákat, a krumplit és a bébikukoricát (amennyiben azt használunk) karikákra vágjuk.
  2. Egy lábosba olajat teszünk, hozzáadjuk a hagymát, a répakarikákat, és ha bébikukoricát használunk, akkor azt is. Hagyjuk kicsit pirulni.
  3. Közben egy tálban összekeverünk egy tojássárgát, két evőkanál mustárt, egy evőkanál olajat, egy csipet sót, egy evőkanál citromlevet és egy púpos evőkanál cukrot.
  4. A piruló zöldségekhez hozzáadjuk a krumplit, a paprikát, a bazsalikomot és a fokhagymasót, majd ráöntjük a mustárszószt is. Ha konzervkukoricát használunk, azt is itt adjuk hozzá.
  5. Felöntjük vízzel, ízlés szerint még egy evőkanál mustárt hozzátehetünk, esetleg még tehetünk bele sót, ha szükséges. Addig főzzük, amíg a krumpli és a répa meg nem puhul (kb. 15 perc).
  6. Egy tojásból és a lisztből közben egy kis sóval csipetkét gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe belecsípjük. Amint a csipetke kész (kb. 2 perc), a leves elkészült.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14064
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplileves répával és kukoricával
Anita P. 4 recept

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor épphogy beköltöztünk első közös lakásunkba a férjemmel, és így az első napokban semmi sem volt otthon, úgyhogy egy lehetőleg egyszerűen előállítható, kevés összetevőjű ételt szerettem volna készíteni. Az akkor leírt receptet azóta már többször elkészítettem, különböző változatokban (bébikukorica konzerv helyett, egy fél összenyomott fokhagyma fokhagymasó helyett, stb.).

Hozzávalók

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?