Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves répával és kukoricával

Krumplileves répával és kukoricával
Krumplileves répával és kukoricával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor épphogy beköltöztünk első közös lakásunkba a férjemmel, és így az első napokban semmi sem volt otthon, úgyhogy egy lehetőleg egyszerűen előállítható, kevés összetevőjű ételt szerettem volna készíteni. Az akkor leírt receptet azóta már többször elkészítettem, különböző változatokban (bébikukorica konzerv helyett, egy fél összenyomott fokhagyma fokhagymasó helyett, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felszeleteljük, a répákat, a krumplit és a bébikukoricát (amennyiben azt használunk) karikákra vágjuk.
  2. Egy lábosba olajat teszünk, hozzáadjuk a hagymát, a répakarikákat, és ha bébikukoricát használunk, akkor azt is. Hagyjuk kicsit pirulni.
  3. Közben egy tálban összekeverünk egy tojássárgát, két evőkanál mustárt, egy evőkanál olajat, egy csipet sót, egy evőkanál citromlevet és egy púpos evőkanál cukrot.
  4. A piruló zöldségekhez hozzáadjuk a krumplit, a paprikát, a bazsalikomot és a fokhagymasót, majd ráöntjük a mustárszószt is. Ha konzervkukoricát használunk, azt is itt adjuk hozzá.
  5. Felöntjük vízzel, ízlés szerint még egy evőkanál mustárt hozzátehetünk, esetleg még tehetünk bele sót, ha szükséges. Addig főzzük, amíg a krumpli és a répa meg nem puhul (kb. 15 perc).
  6. Egy tojásból és a lisztből közben egy kis sóval csipetkét gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe belecsípjük. Amint a csipetke kész (kb. 2 perc), a leves elkészült.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 608
elküldve: 5
receptkönyvben: 135
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita P.

Mióta szakács: 2011.12.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves, répás krumplileves, kukoricás leves krumplival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kukta83
kukta83 Sun, 2012-12-09 18:18

Szia!

Én a kukoricát lecseréltem borsora,egy kicsivel több cukrot tettem bele igy pikánsan édesebb lett és mivel tejföl "matyi" vagyok igy beletettem egy nagy tejfölt is amitől krémesebb lett a leve!
Maga az alapőtlet nagyszerű!
Gratulálok hozzá és várom további ötleteid! ;)

Köszönettel: Péter :)

Anita P.
Anita P. / Anita P. Mon, 2012-12-10 15:53

Szia Péter,

Örülök, hogy tetszett a recept :) Borsóval még nem próbáltam, de ha lesz itthon borsó kirpóbálom - köszi az ötletet :) További jó fözést neked ;)

witch
witch / witch Sun, 2012-05-13 13:36

Szuper ugyes vagy, hogy kitalaltad ezt a receptet!
Koszi, hogy feltoltotted! A paromnak is izlett! :)

somtimi
somtimi Fri, 2012-04-06 14:59

Finom lett, köszönöm. Másnapra még inkább összeértek az ízek.

262
burgonya 4 db
sárgarépa 4 db
vöröshagyma 1 db
csemegekukorica 140 g
napraforgó olaj 2 ek
fokhagymapor 1 kk
bazsalikom 1 tk
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
víz 1.5 l
mustár 3 ek
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
citromlé 1 ek
cukor 1 púpozott ek
finomliszt 2 evőkanál
1 csipet
tojás 1 db