Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos burgonyaleves 2. - zöldségek nélkül

Tárkonyos burgonyaleves 2. - zöldségek nélkül
Tárkonyos burgonyaleves 2. - zöldségek nélkül
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű az elkészítése és szeretem a tárkonyt... no, meg a krumplit!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat hámozás után kockára vágjuk.
  2. Hideg vízbe felrakjuk főni, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a babérlevelet.
  3. Liszttel, tejföllel behabarjuk.
  4. Egy csipet tárkonyt adhatunk még hozzá a főzés befejezése előtt, hogy a főzés során elillant ízeket visszapótoljuk.
  5. Ízlés szerint tárkonyecettel savanyíthatunk rajta egy keveset.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 642
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditka

Mióta szakács: 2008.09.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tárkonyos krumplileves, burgonyaleves tárkonnyal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diringo
diringo Wed, 2012-08-01 11:33

Már többször elkészítettem:
én a főzés végén teszem bele a tárkonyecetet, mert azt tapasztaltam hogy a krumpli kemény marad, ha a főzés elején ecetezem be.

Juditka
Juditka / Juditka Wed, 2012-08-01 22:11

Én sem az elején tettem bele. A legvégére írtam a receptbe, mint sorrend az elkészítésben.
De köszönöm , hogy szóltàl, hátha nem mindenkinek egyértelmű.

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sun, 2011-08-14 14:02

Nagyon finom lett, sima ecetet használtam. 4 fôre viszont kevés a mennyiség, én dupláztam, így tökéletes, langyosan kiváló a kánikulában is! Köszi a receptet!

166
burgonya 0.5 kg
tárkony 1 tk
babérlevél 1 db
tejföl 175 g
finomliszt 1 csapott ek
tárkonyecet 1 tk
0 ízlés szerint