r
Nosalty Logó

Krumplifelfújt zöldséges hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krumplifelfújt zöldséges hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 1906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1630.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    418 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    2273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 1906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hagymát a hússal, a zöldséggel és a fűszerekkel megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, és csak addig hagyjuk a lángon, amíg a leve elfő.
  2. A pürét összedolgozzuk a tojással, a tejföllel, a sajttal és fűszerezzük. A zöldséges húst egy kiolajozott tűzálló tálba rakjuk, befedjük a krumplival, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A tetejére is hagyhatunk egy kevés reszelt sajtot.
  3. Savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4090
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifelfújt zöldséges hússal
Csiki Piroska 230 recept

Szoktam készíteni csirkehússal is, ilyenkor a húst a zöldséggel együtt a sütőbe teszem, és amikor már majdnem kész, ráterítem a gombát, majd a krumplit, és addig sütöm, amíg a krumpli megpirul.  

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!