r
Nosalty Logó

Gombás pite Huaniko konyhájából

NS
Gombás pite Huaniko konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

387
Kalória
15.9g
Fehérje
40g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
196.3g
Víz
202.2g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. A rizst sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a felkockázott gombát kevés olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha ez kész, akkor a rizst hozzákeverjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, és lerakunk 2-3 levél tésztát, majd megkenjük pici olajjal. Újabb 3-4 levél tészta, és ezt addig rétegezzük, míg a csomag tészta fele el nem fogy.
  4. Erre rákenjük a gombás rizst, majd a maradék tészta jön, szintén pici olajjal rétegezve.
  5. A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd a tészta tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt az ételt egy szerb (nekem hazai) receptes oldalon találtam. Ma csináltam meg először. Nagyon finom lett, gyors és egyszerű az elkészítése.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek