r
Nosalty Logó

Gombás pite Huaniko konyhájából

NS
Gombás pite Huaniko konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

387
Kalória
15.9g
Fehérje
40g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
196.3g
Víz
202.2g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pitéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. A rizst sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a felkockázott gombát kevés olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha ez kész, akkor a rizst hozzákeverjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, és lerakunk 2-3 levél tésztát, majd megkenjük pici olajjal. Újabb 3-4 levél tészta, és ezt addig rétegezzük, míg a csomag tészta fele el nem fogy.
  4. Erre rákenjük a gombás rizst, majd a maradék tészta jön, szintén pici olajjal rétegezve.
  5. A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd a tészta tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt az ételt egy szerb (nekem hazai) receptes oldalon találtam. Ma csináltam meg először. Nagyon finom lett, gyors és egyszerű az elkészítése.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek