Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos rudak

Krémsajtos rudak
Krémsajtos rudak
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm ajánlotta figyelmembe ezt a krémsajtot, amit kimérve lehet kapni a nagyobb üzletekben. Vettem is, igaz, akkor még nem tudtam, mit fogok kihozni belőle. Sajtos rúd lett... és tényleg jó ez a sajt!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vághatjuk keskenyebb rudakra, akkor kicsit ropogósabb lesz.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. A lisztet sózzuk, elmorzsoljuk benne a zsírt és a sajtot, majd a tojássárgájával és az élesztős tejföllel összegyúrjuk. Szükség esetén még tehetünk hozzá tejfölt.
  2. 30 perc pihentetés után kinyújtjuk 6-8 mm vastagságúra, és megkenjük a tojás kissé felvert és egy kevés tejföllel elkevert fehérjével.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 10 cm hosszú és 1,5-2 cm széles rudakra vágjuk.
  4. Szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 618
elküldve: 4
receptkönyvben: 467
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes sajtalapú rudacskák, sajtos rúd

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-05-11 06:31

Szia Moncsu,
Szerintem igen, legfeljebb ha keményebbnek érzed a tésztáját, akkor tegyél hozzá kicsit több tejfölt.
Sok sikert!
Livi

Moncsu
Moncsu Tue, 2011-05-10 21:01

Szia Livi!

Esetleg elkészíthető tömlős sajttal is?

ercsi83
ercsi83 Fri, 2011-04-22 15:53

Kedves Livi!

Köszönöm szépen a válaszod.
Mindjárt ki is próbálom. :)

Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Ercsi

ercsi83
ercsi83 Fri, 2011-04-22 14:32

Érdeklődnék, hogy ezt a finomságot el lehet-e készíteni Mascarponeból? (sajnos felénk nem lehet ilyen krémsajtot (Hajdúsági) kapni)

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-04-22 15:49

Kedves Ercsi!
Szerintem tökéletes lesz bele, ez a krémsajt is mascarpone-jellegű. Esetleg egy picit több só kell, mivel a mascarpone nagyon semleges ízű.
Sok sikert, és kellemes Húsvétot!
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-04-22 12:36

Ennek nagyon örülök! Szép napot és kellemes Húsvétot kívánok.
Üdv.
Livi

678
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
tejföl 2 ek
krémsajt 25 dkg
mangalica zsír 10 dkg
2 tk
tojás 1 db
cukor 1 teáskanál
sajt 15 dkg