r
Nosalty Logó

Szezámos-mákos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margaretta
Szezámos-mákos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1069 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4280 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 410 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1069 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7230.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    3201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    312 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2531 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 4280 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót beleborítgatunk szépen a tálba, és erős mozdulatokkal összegyúrjuk, míg összeáll a tészta. Nem szabad ragadnia, rugalmas, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. Több részletben érdemes nyútani. (Én ezt a mennyiséget két részletben szoktam.)
  2. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk a szezámmaggal.
  3. Derelyevágóval kisebb-nagyobb rudakká vágjuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12257
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Aki elkészíti vendégeknek, sok dícséretet bezsebelhet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szezámos-mákos rúd
margaretta 15 recept

Zizitől vettem a receptet. Ő írta, hogy abbahagyhatatlan, és tényleg az! Szerintem ez egy egyszerű, de nagyszerű recept. Sok hozzávaló van benne, de ez ne riasszon meg senkit, mert egybe kell borítani mindent, és az összegyúrás után azonnal nyújtható, süthető. Nagyon-nagyon mákos, finom, omlós, és eteti magát. Nagyobb adagot szoktam készíteni, és lefagyasztom, így nem kell kutyulni újat. Ha vendégeket várok, csak előveszem, megvárom, míg kiolvad, és ugyanolyan jól nyújtható, mint frissen.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek