r
Nosalty Logó

Krémsajtos-barnasörös torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémsajtos-barnasörös torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 444 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 3550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 444 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 3550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A sört elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a felkockázott vajat, az átszitált, porrá őrölt erythritolt, és addig melegítjük, míg felolvadnak a sörben. Félretesszük hűlni. A sütőt közepes lángon előmelegítjük (régi gázsütőn sütök).
  2. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót. A tojásokat egyenként felütjük, majd elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, a steviát és a vanília aromát is.
  3. A langyosra hűlt sörös keveréket négy részletben hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Alaposan elkeverjük, egy folyós masszát kell, hogy kapjunk. A 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk.
  4. Közepes lángon 50 percig sütjük (tűpróba!), a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot, 5 percig a sütőben pihentetjük a tésztát. Sütőből kivéve, addig várunk a krém felkenésével, amíg legalább langyosra nem hűl.

A krém elkészítése

  1. A krémsajtot elkeverjük a finomra őrölt erythritollal és a steviával. A tejszínhabot felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot.
  2. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg a sütire várunk.

A torta összeállítása

  1. A langyosra hűlt piskótán eloszlatjuk a krémet. (Aki türelmes, megvárhatja, hogy kihűljön, de így is teljesen jó volt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1741
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Ajánló

A süti frissen, langyosan nagyon szaftos, kellemes ízű, másnapra kicsit dermedt, de úgy is finom volt. A tésztába legközelebb kicsit több "cukrot" teszek, viszont a krémbe mérsékelem majd, vagyis a mennyiségen nem fogok változtatni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A süteményt tagadhatatlanul a neten talált Guinness torták alapján készítettem, de próbáltam kicsit egészségesebbé tenni erythritollal és tönkölyliszttel, a vajról viszont (ez esetben) nem akartam lemondani.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek