Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás sajttorta

Levendulás sajttorta
Levendulás sajttorta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen olvastam már, hogy milyen finom a levendula, de kóstolni még sosem kóstoltam, pedig van a kertemben.

Eddig csak mint dísz, vagy illatosítót használtam, mert nagyon szeretem. Azt viszont nem hittem, hogy ennyire finom!

Nem akartam semmivel sem kombinálni, csak egy csipet vaníliával, hogy érezzem milyen íze is van valójában a levendulának....? Mennyei! :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 ek friss levendulavirágot összemorzsoljuk 2 ek kristálycukorral, és félretesszük.
  2. A tejet feltesszük forrni, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, felforraljuk, majd félretesszük kihűlni.
  3. A tojások fehérjét felverjük a cukor felével kemény habbá, az összes többi hozzávalót kikeverjük habosra (lisztet, tojások sárgáját, tejet, cukrozott levendulavirágot, sütőport, olajat), majd óvatosan a habba forgatjuk, a kikent formába öntjük, és 175-180 fokon készre sütjük.
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk, elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot kikeverjük az 5 ek porcukorral, vanília aromával, majd betöltjük vele a tortát, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Elkészítjük a mázat: 1 tojásfehérjét kikeverünk 10 dkg porcukorral, belekeverünk 1 ek. friss levendulavirágot, majd a torta tetejére kenjük. Szélét díszíthetjük cukrozott levendulavirággal és levéllel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 842
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

levendulamázas sajttorta, cheesecake, sajttorta levendulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NemLiza
NemLiza Wed, 2012-06-27 17:59

Azt hiszem a Istenek mannája valami hasonlatos lehet!
KÖTELEZŐ Finomság! :P

787
tojás 4 db
cukor 25 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
vanília 1 db
levendula 6 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 50 dkg
porcukor 5 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
levendula 3 db