Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos almás kocka

Krémsajtos almás kocka
Krémsajtos almás kocka
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az almás édességeket, ezért mikor megláttam ezt a receptet, nem volt kérdés, hogy kipróbálom-e. Külön megtetszett az ötlet, hogy a tésztáját krémsajt dúsítja. Nem tévedtem, nagyon finom sütemény, könnyű elkészíteni, kezdők is bátran kipróbálhatják!
Recept forrása: Stahl magazin 2012/ősz

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük és sütőpapírt terítünk bele.
  2. A tésztához először elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Egy nagy tálba tesszük a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a vanília magocskákat és robotgéppel óvatosan összedolgozzuk őket.
  4. Hozzákeverjük a cukrot, majd egyenként a tojásokat, és végül lassú fokozaton a lisztes részt és a rumot.
  5. Az almát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeleteljük, és összeforgatjuk a citromlével.
  6. A fűszeres cukor hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  8. A tészta felét beleöntjük az előkészített tespibe, a kanál hátával elsimítjuk, majd ráfektetjük az almaszeletek felét. Meghintjük a fűszeres cukor felével, majd rákanalazzuk a maradék tésztát. Tetejére rendezzük a maradék almaszeleteket és megszórjuk a fűszeres cukor másik részével.
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 70 perc alatt sül meg (tűpróba).
  10. Rácsra téve kihűtjük, hidegen szépen kiemelhető a sütőpapírról.
  11. Tálaláskor meghintjük kevés porcukorral.
     
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 459
elküldve: 8
receptkönyvben: 257
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Svéd almás kocka, almás-krémsajtos sütemény, édes krémsajtos almakocka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kertmami
kertmami Sat, 2017-09-30 23:56

Miért kell kivajazni, lisztezni a tepsit, ha sütőpapírt használunk?

pillangobox
pillangobox Wed, 2012-11-28 21:23

Hú, ez nagyon finom lehet, éppen most néztem meg azt a videót, ahol Stahl Judit készít pont ilyet! :)

798
finomliszt 40 dkg
sütőpor 2 tk
1 csipet
vaj 25 dkg
krémsajt 25 dkg
cukor 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 1 db
tojás 6 db
rum 0.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 1 kg
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 4 ek
fahéj 0.75 tk
kardamom 0.75 tk
porcukor 1 ek