Nosalty Logó

Krémsajtos almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Krémsajtos almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 798 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 6385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 236 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 798 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 6385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítjük a tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük és sütőpapírt terítünk bele.
  2. A tésztához először elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Egy nagy tálba tesszük a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a vanília magocskákat és robotgéppel óvatosan összedolgozzuk őket.
  4. Hozzákeverjük a cukrot, majd egyenként a tojásokat, és végül lassú fokozaton a lisztes részt és a rumot.
  5. Az almát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeleteljük, és összeforgatjuk a citromlével.
  6. A fűszeres cukor hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  8. A tészta felét beleöntjük az előkészített tespibe, a kanál hátával elsimítjuk, majd ráfektetjük az almaszeletek felét. Meghintjük a fűszeres cukor felével, majd rákanalazzuk a maradék tésztát. Tetejére rendezzük a maradék almaszeleteket és megszórjuk a fűszeres cukor másik részével.
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 70 perc alatt sül meg (tűpróba).
  10. Rácsra téve kihűtjük, hidegen szépen kiemelhető a sütőpapírról.
  11. Tálaláskor meghintjük kevés porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11585
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Nagyon szeretem az almás édességeket, ezért mikor megláttam ezt a receptet, nem volt kérdés, hogy kipróbálom-e. Külön megtetszett az ötlet, hogy a tésztáját krémsajt dúsítja. Nem tévedtem, nagyon finom sütemény, könnyű elkészíteni, kezdők is bátran kipróbálhatják! Recept forrása: Stahl magazin 2012/ősz

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hú, ez nagyon finom lehet, éppen most néztem meg azt a videót, ahol Stahl Judit készít pont ilyet! :)

kertmami

Miért kell kivajazni, lisztezni a tepsit, ha süt?papírt használunk?

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek