Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes vaníliás pite

Krémes vaníliás pite
Krémes vaníliás pite
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A White On Rice Couple blogon találtam ezt a dekoratív desszertet. Már ránézésre el tudjuk képzelni, hogy milyen lehet beleharapni, és szinte érezzük az ízét a szánkban. Na, pontosan olyan is. A legjobb benne, hogy a tetején a tojásfehérje miatt olyan, mintha egy iszonyúan vékony piskótaréteg lenne, alatta pedig egy sült vaníliás puding. Nem kell megijedni, ha sütés közben elkezd puffadni, amint kivesszük, szépen visszamegy majd.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a vanília kikapargatott magjait és a magházat is, majd együtt felforraljuk, és félretesszük. Megvárjuk, amíg langyos lesz.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéhez hozzáadjuk az ecetet, valamint egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és az egy teáskanál vizet, majd két-három percig tovább keverjük tovább.
  5. Beleszitáljuk a lisztet, majd homogénre keverjük.
  6. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a langyos tejet is.
  7. A tésztához hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásfehérjét. Nem kell nagyon óvatosnak lenni, hiszen így is lágy a tészta, a legjobb, ha a robotgép egyes fokozatán, 2-3 adagban keverjük hozzá a habot.
  8. A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
  9. 160 fokon 45-50 perc alatt megsütjük, amíg a teteje barnulni nem kezd.
  10. Teljesen lehűtjük, és porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x24 cm
  • költség: 900 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 76 354
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 375
elkészítve: 84/84
Facebookon megjelent: 7

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

intelligens krémes, vaníliás krémes süti, egyszerű vaníliás pite

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csengszy
csengszy Thu, 2017-06-08 13:13

Kipróbálta már valaki dupla adag tésztával? Átsülne tortaformában?

nadri80
Anya konyha / nadri80 Thu, 2017-02-23 22:07

Gluténmentes liszttel is nagyon finom, viszont hogy úgy nézzen ki mint a képen ahhoz meg kell várni hogy kihűljön. Nálunk utánq fogyott el pillanatok alatt.

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2017-01-30 20:48

Kedves Izhuszár!
Laktóz érzékenységem miatt kókusztejből elkészíthetném? Nagyon köszönöm a válaszát, minden jót!

HeatherLaVie
HeatherLaVie Fri, 2016-11-25 16:18

Ritkán szoktam kommentelni, de most úgy éreztem muszáj :D Ez valami hihetetlenül finom lett! A párom el lesz ájulva mikor hazaér :D Köszönöm a receptet!

piciévi
piciévi Sat, 2016-09-03 16:21

Isteni süti :) A sütőből kivéve, még melegen elfogyott majdnem az egész. Nagy sikere volt, máskor is meg fogom sütni :)

nyunyika24
Nyunyi / nyunyika24 Wed, 2015-11-11 06:03

Nekem nem éppen így néz ki mikor megcsinalom, de a családnál hatalmas siker szinte mindig ezt kérik tőlem!:)

sznikus85
sznikus85 Mon, 2015-08-17 18:17

Kedves Ízhuszár! Nagyon jól néz ki ez a süti, szeretném megcsinálni. A vanília pótolható vaníliáscukorral? Ha igen, kb mennyivel?

virezma
virezma Mon, 2015-03-30 21:55

Kedves Ízhuszár! Nekem légkeveréses sütőm van, emiatt 140 fokra állítottam, de még így is nagyon gyorsan (kb. 20 perc alatt) elkezdett barnulni a pite, és fölpúposodott a közepe. Mi a trükkje, hogy ezt elkerüljem?

lncss
lncss Tue, 2015-03-10 12:53

Nagyon egyszerű (annyira, mint a lusta túrós süti) és finom. :) Nálunk kedvenc lett.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2015-01-20 15:53

Kedves Ízhuszár! Gondolom a 3 csepp borecet a tojáshab stabilizálására kell. Ezt mivel lehet helyettesíteni ebben a receptben, citromlé, almaecet? (Nincs borecet a konyhámban.)

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Tue, 2015-01-20 16:48

Kedves Szeva,

Az a legegyszerűbb, ha elhagyod! Anélkül is szép keményre lehet verni a tojásfehérjét, ezt csak egy plusz biztosíték! :)

ízHUSZÁR

310
tej 5 dl
vanília 1 db
vaj 125 g
tojás 4 db
fehérborecet 3 csepp
1 csipet
porcukor 150 g
víz 1 teáskanál
finomliszt 120 g