r
Nosalty Logó

Krémes vaníliás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Krémes vaníliás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2471 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 310 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2471 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a vanília kikapargatott magjait és a magházat is, majd együtt felforraljuk, és félretesszük. Megvárjuk, amíg langyos lesz.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéhez hozzáadjuk az ecetet, valamint egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és az egy teáskanál vizet, majd két-három percig tovább keverjük tovább.
  5. Beleszitáljuk a lisztet, majd homogénre keverjük.
  6. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a langyos tejet is.
  7. A tésztához hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásfehérjét. Nem kell nagyon óvatosnak lenni, hiszen így is lágy a tészta, a legjobb, ha a robotgép egyes fokozatán, 2-3 adagban keverjük hozzá a habot.
  8. A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
  9. 160 fokon 45-50 perc alatt megsütjük, amíg a teteje barnulni nem kezd.
  10. Teljesen lehűtjük, és porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 100119
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A White On Rice Couple blogon találtam ezt a dekoratív desszertet. Már ránézésre el tudjuk képzelni, hogy milyen lehet beleharapni, és szinte érezzük az ízét a szánkban. Na, pontosan olyan is. A legjobb benne, hogy a tetején a tojásfehérje miatt olyan, mintha egy iszonyúan vékony piskótaréteg lenne, alatta pedig egy sült vaníliás puding. Nem kell megijedni, ha sütés közben elkezd puffadni, amint kivesszük, szépen visszamegy majd.

Hozzászólások

Szeva

Kedves Ízhuszár! Gondolom a 3 csepp borecet a tojáshab stabilizálására kell. Ezt mivel lehet helyettesíteni ebben a receptben, citromlé, almaecet? (Nincs borecet a konyhámban.)

Dávid

Kedves Szeva, Az a legegyszer?bb, ha elhagyod! Anélkül is szép keményre lehet verni a tojásfehérjét, ezt csak egy plusz biztosíték! :) ízHUSZÁR

Marti48

Klassz! Köszönettel eltettem: Marti

lncss

Nagyon egyszer? (annyira, mint a lusta túrós süti) és finom. :) Nálunk kedvenc lett.

virezma

Kedves Ízhuszár! Nekem légkeveréses süt?m van, emiatt 140 fokra állítottam, de még így is nagyon gyorsan (kb. 20 perc alatt) elkezdett barnulni a pite, és fölpúposodott a közepe. Mi a trükkje, hogy ezt elkerüljem?

sznikus85

Kedves Ízhuszár! Nagyon jól néz ki ez a süti, szeretném megcsinálni. A vanília pótolható vaníliáscukorral? Ha igen, kb mennyivel?

Nyunyi

Nekem nem éppen így néz ki mikor megcsinalom, de a családnál hatalmas siker szinte mindig ezt kérik t?lem!:)

piciévi

Isteni süti :) A süt?b?l kivéve, még melegen elfogyott majdnem az egész. Nagy sikere volt, máskor is meg fogom sütni :)

Törölt felhasználó

Ritkán szoktam kommentelni, de most úgy éreztem muszáj :D Ez valami hihetetlenül finom lett! A párom el lesz ájulva mikor hazaér :D Köszönöm a receptet!

Mamokam0129

Kedves Izhuszár! Laktóz érzékenységem miatt kókusztejb?l elkészíthetném? Nagyon köszönöm a válaszát, minden jót!

Cucika01

megsütöttem nagyon finom. Még melegen elfogyott

nadri80

Gluténmentes liszttel is nagyon finom, viszont hogy úgy nézzen ki mint a képen ahhoz meg kell várni hogy kih?ljön. Nálunk utánq fogyott el pillanatok alatt.

Törölt felhasználó

Kipróbálta már valaki dupla adag tésztával? Átsülne tortaformában?

anette01

Tökéletes lett! Igaz, vaníliarúd helyett vaníliás cukrot használtam, de szerintem semmit sem befolyásol. Köszönöm a receptet, ezt többször is el fogom készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek