r
Nosalty Logó

Omlós rizses pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Omlós rizses pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3501.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb tálban elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal.
  2. Ezután hozzáöntjük a vizet, és gyors mozdulatokkal szép, egynemű tésztát gyúrunk.
  3. A cipót letakarjuk frissen tartó fóliával, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

töltelékhez

  1. Egy fazékba kimérjük a tejet, és beletesszük a vaníliás cukrot. Feltesszük a tűzre. Amikor már jó forró a tej, beleöntjük a rizst, és kevergetve kb. 15 percig főzzük.
  2. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük az őrölt mandulát. Félretesszük, hogy készre dagadjon.
  3. A tojások sárgájához öntjük a cukrot, és habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A langyos rizsbe először a cukorral kikevert tojássárgáját tesszük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
  5. A hűtőből elővett tésztát vékony lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott sütőformát. Ezután a rizses masszát beleöntjük, és elegyengetjük. A maradék tésztából különböző formákat szabhatunk, amellyel kidíszíthetjük a süti tetejét.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 15.

Ajánló

Mandula helyett el lehet készíteni 15 dkg kókuszreszelékkel, úgy is nagyon finom lesz. Az ínyencek megkoronázhatják a pite szeletet egy-egy kanál finom lekvárral vagy tejszínhabbal. Ha a tetejére tészta díszeket teszünk, akkor a tojások sárgájából egy mokkáskanálnyit elveszünk, és kevéske tejjel felhígítjuk. A díszeket ezzel kenjük meg, így nem kell egy egész tojást elhasználni.

Receptkategóriák

Omlós rizses pite
Lizinka_ 553 recept

Nagyon finom, vanília illatú sütemény. Ezt kérte családom a hétvégi ebéd után desszertnek. Ügyes kezű kisfiam pedig gyönyörű díszeket készített a maradék tésztából a pite tetejére.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek