Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfőzelék Venala konyhájából

Spenótfőzelék Venala konyhájából
Spenótfőzelék Venala konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem mindenféle vitaminból és ásványi anyagból az asztalra tenni. Spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin, mangán, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium, kálium és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak és szelénnek. Az én párom borzasztó válogatós, vagyis inkább a csak húsevés híve. Úgy gondolom, hogy kis fantáziával mindent el lehet készíteni úgy, hogy isteni legyen, csak egy kis fantázia kell hozzá. A spenót vásárlásakor már megkaptam, hogy ő azt bizony nem eszi meg. De a végeredmény nagyon ízlett neki. A maradék spenótot tésztával összekevertem, és ez volt a másnapi köret.:) Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha vegetáriánus napot tartunk, akkor ajánlom hozzá a főtt vagy a tükörtojást. Nálunk rántott hal volt a párja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fagyott állapotban lassú tűzre feltesszük a spenótot a tejbe, és beledaraboljuk a fokhagymát.
  2. Amikor már kiolvadt a spenót, és folyékony a szósz, akkor hozzátesszük a sót és a borsot, esetleg pici ételízesítőt.
  3. A zsemlét kis kockára vágjuk, és leöntjük egy pici tejjel, hogy jól megszívja magát, majd ezt beledobjuk a spenótba, és botmixerrel vagy kézi habverővel eldolgozzuk.
  4. Amikor már késznek látszik, akkor a tejfölt elkeverjük egy evőkanál liszttel, és ezzel behabarjuk a spenótot.
  5. Még egy pár percig főzzük, és kész is.:)
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Venala

Mióta szakács: 2013.07.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

isteni spenótfőzelék, spenót, parajfőzelék, paraj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

145
spenót 45 dkg
tej 2 dl
zsemle 1 db
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek