r
Nosalty Logó

Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1219 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4870 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 1219 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.5 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12609.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    8711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1346 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4685 micro
Összesen 4870 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet egy nagy fazékban, főzzük meg a tésztát.
  2. Hámozzuk meg a kolbászt, és pirítsuk meg olajon egy serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá a póréhagymát, locsoljuk meg a borral. Forraljuk addig, amíg a folyadék fele elpárolog.
  4. Mehet bele a tejszín, a só, bors és pároljuk további öt percig a hozzávalókat.
  5. A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a serpenyő tartalmával, tálalás előtt petrezselyemmel és parmezánnal szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 38943
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával
Barilla 50 recept

Krémesen lágy szósz találkozása a különleges olasz kolbásszal. www.barilla.hu

Hozzászólások (4)

türelmesebb

Ugye, a tejszínnél g helyett dl a helyes, tehát 2,5 dl tejszín.

Miss Lemon

Kedves türelmesebb! Igen, köszönjük az észrevételt, javítottuk. Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Kipróbáltam... nem volt itthon olasz kolbász, fehérbor, és póréhagyma, helyette jóféle magyaros füstölt kolbász, vörösbor, és újhagyma lett beletéve, a többi maradt az eredeti recept, de nem hiszem, hogy bármi baj lett volna a kicsit magyarosabb hozzávalók miatt! Pillanatok alatt elfogyott! Azért köszi az eredeti receptet mert volt mib?l kiindulni Üdv.

grika

Hol lehet olasz kolbászt venni? Mennyiben másabb min a magyar?

zsu80

Teljesen más. Igazából nem is az általunk értelmezett kolbász. Szinte teljesen f?szer nélküli, olyan mit egy sima darált hús, kb. virsli vastagságú bélbe töltve. Néha kifejtik a bélb?l és úgy darabolják fel. Vagyis inkább kis darálthús gombóckáknak kell elképzelni, mint kolbásznak. Én olasz hipermarketekben veszem :) otthon nem tudom hol van ilyen. Talán ha darált húst valahogy kis dió nagyságúakra formázol, lesz hasonló a recepthez.

zsu80

írd be google-ba hogy salsiccia, és nézd meg a képeket.

libaláb

Nagyon finom, gyakran fogom készíteni. A kolbászt én is kicseréltem, bár itt Svájc olasz részén tele vannak a boltok olasz kolbásszal, de az a világos szín? és semmilyen illatú izé nem valami bizalomgerjeszt? :) A többin viszont nem változtattam, úgy jó ahogy van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.