r
Nosalty Logó

Krémes-habos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krémes-habos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 870 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 6949 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 205 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 870 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.5 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5640.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 6949 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszüka tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót.
  2. Gyors mozdulattal összegyúrjuk, fóliábacsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
  3. Előkészítjük az almát, reszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk, rászórjuk a cukrot, és az 1 dlvízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról, és hozzákavarjuk az 5 dkg vajat.
  4. A 2 csomag pudinghozadjuk a 4 ek cukrot, és a 2.5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük, és jólösszevegyítjük. Pár percre még visszatesszük a lángra, és kavarjuk.
  5. A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy sütőpapírralbélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
  6. Rátöltjük azalmás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojásfehérjéből és a 12 dkgporcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe toljuk, 10 perc után a tüzet mérsékeljük, és kb 35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 56068
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes-habos almás pite
Csiki Piroska 228 recept

A rácsot készíthetjük sodrott rudacskákból, vagy a tésztát 3-4 mm-re kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk. A családom szerint most ez a legmenőbb almás. Édesszájúak tehetnek több cukrot, ez így mérsékelten édes.

Hozzászólások

Boribon

Kedves Piroska, ez gyonyoru! Es mennyire szeretem en a frissen sult almas pitet! Kozeleg az osz, lassan itt a szezonja, akkor biztosan elkeszitem.

Csiki Piroska

Bocsánat a válasz el?re került.

Csiki Piroska

Kedves Boribon, biztosan nem fogsz csalódni benne, mert nagyon finom. A valóságban szebb a süti. A képek feldolgozása után megváltoznak a színek, valahogy elfakulnak, mások is jelezték már. Lehet, hogy kellene írjunk a szerkeszt?knek.

herta

A kép alapján nagyon guszta a sütid, mi lenne, ha még fedné is a valóságot? Kipróbálásra elmentve, köszönöm!

Csiki Piroska

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

herta

Na, megsütöttem! Minden várakozásomat felülmúlta! Még jó, hogy nagy adag, ( a gáztepsimben sütöttem ) mert nagyon gyorsan fogy... Megköszöntem már a receptet? Puszi érte! :)

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, ezek szerint fedi a valóságot. Nagyon örülök, hogy meg vagy elégedve vele:)

godzsakne

nagyon finom

Csiki Piroska

Köszönöm és örülök, hogy tetszik :)

lenaorosz

Kedves Piroska! Megszeretném kérdezni, hogy milyen pudingot kell használni, a f?z?s pudingot, vagy az Aranka pudingot amit nem kell f?zni? Nagyon szeretem a receptjeit, többet elkészítettem már és nagyon szereti a családom is. Tetszenek a kedves válaszai és hogy ilyen kreatív! üdvözlettel: Horváth Orosz Magdolna

Csiki Piroska

Kedves Magdolna! F?z?s pudingot használok, a tejszíníz? pudingport, mert ez a kedvenc nálunk. Ennek természetes íze van. Köszönöm a kedves szavait és örülök, hogy talált kedvére valót a receptjeim között. Kívánok szép hétvégét! Üdvözlettel: Piroska

Ejudit10

Kedves Piroska! Ha a pudingot kihagynám a töltelékb?l, és hagyományos alma töltelékkel készíteném, úgy is jó lenne? Vagy szétfolyna? Mi a véleményed err?l?

Csiki Piroska

Készítheted a hagyományos almatöltelékkel. Úgy is finom, én az unokáim kedvéért készítem így, mert így krémesebb. Ha az almát el?re megdinszteled és hagyod, hogy a leve elf?jön egy kicsit és a tésztát megszórod egy kevés búzadarával nem fog szétfolyni.

almamag

Drága Piroska! Miért nem lep?dtem meg, hogy már megint tied ez a szuper kis recept??? Mindig ráérzek. Talán az egyszer?ség. Mentettem ezt is, a következ? sütim ez lesz. Köszönöm!!!! Üdvözlet: Ili

Csiki Piroska

Drága Ili! Köszönöm szépen, Te mindig olyan aranyos vagy. Bízom benne, hogy nem fogsz csalódni, ha elkészíted. Üdvözlettel: Piroska

Levendula47

Kedves Piroska én is szeretek sütni , és ez nekem is nagyon tetszik !! Ki fogom próbálni !! :)

Csiki Piroska

Kedves Levendula bátran kipróbálhatod, mert finom.

Anikó 71

Megcsináltam és a gyerekeim azt mondták, hogy ezután csak ezt süssük almás pite helyett! Nagyon köszönöm a receptet! Üdv. Anikó

Csiki Piroska

Nagyon szívesen és köszönöm a visszajelzést. Üdv. Piroska

Törölt felhasználó

Ha valaki a hagyományos fahéjas almás pite helyett egy kicsit különlegesebbet szeretne sütni, kit?n? választás ez a sütemény. Egy kicsit macerásabb az elkészítése, de az eredmény mindent megér: egy könnyed és nagyon finom sütemény lesz a jutalmunk :) Köszönöm a receptet! :)

Csiki Piroska

Köszönöm a visszajelzést :)

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Meg szeretnem kérdezni, hogy ugy lehetne e hogy a tojasfeherje habot nem rá kenni hanem abból csinalni a rácsot ? Válaszát el?re is köszönöm

Csiki Piroska

Persze, lehet, de akkor én nagyobb tepsibe sütném, mert a rács tésztáját is a laphoz adnám. Különben vastag lesz a tészta és almából is mehet egy kicsit több. Remélem jól sikerül.

Törölt felhasználó

Köszönöm Tegnap meg is sütöttem és jó lett

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a receptet! Megsütöttem és nagyon finom.

Csiki Piroska

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett :)

f.marianna

Nagyon finom,már többször sütöttem.Ma éppen körtével helyettesítem az almát :-) Köszönöm a receptet :-)

Csiki Piroska

Nagyon szívesen. Örülök, hogy bevált a recept :)

solleggiato

Megvalósítás alatt van :) beszámolok milyen is lett az enyém.

Csiki Piroska

Várom a beszámolót.

solleggiato

Nagyon finom lett! végre valami más :) Annyit változtattam a recepten, hogy a tojáshabba tettem diót is, nem szeretem az üres tojáshabot :) Köszi, hogy feltetted a receptet!

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, biztosan dióval is finom:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!