Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
676
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2011 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 1489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1023 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12065.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 1412 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 624 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 8934 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 6137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1537 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 405 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 483 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 323 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 764 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
676
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
10
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- Kb. 3 l hideg vízben feloldunk 2 ek sót. Megkóstoljuk, ha nagyon sós, akkor jó.
- Az uborkákat körömkefével alaposan lesikáljuk, mindkét végéből levágunk egy picit, a szár felöli végén keresztben kb.2 cm-es bevágást csinálunk.
- Megpucoljuk a fokhagymát.
- Az uborkákat szorosan beledugdossuk az üvegbe. Soronként közé dugdossuk a fokhagymagerezdeket. (Ha nagyobbak a gerezdek, vágjuk félbe.) A tetejére szorítsuk rá a kaprot, és öntsük rá a sós vizet.
- Lefedve tegyük ki a napra, néha fordítsuk meg az üveget. Ha a vizet esetleg pótolni kell,állott vízzel töltsünk utána.
- Kb. 3-4 nap alatt beérik. (Én már a 3. napon kóstolni szoktam, hogy végre jó-e már:) Ha beért az uborka, 7 dl-es csavaros tetejű üvegekbe átteszem, a levét rászűröm, a hűtő aljában hetekig eláll.
- Nem puhul meg, ropogós, friss marad.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 123000
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Sokáig én is kenyérrel csináltam. És mérgelődtem, mert akármit csináltam, egy idő után puha, plötty lett az uborka belseje. Évekkel ezelőtt vendégségben voltunk és felfedeztem az éppen érő kovászos uborkát, kenyér nélkül. Csodálkoztam és kérdeztem, esetleg liszt van benne?! Az sem volt benne. Egész addig nem hittem el, hogy ebből koviubi lesz, míg nem kaptam belőle kóstolót. És mivel imádom a kovászos uborkát, na és persze a levét is, meggyőződtem róla, ez tényleg az, ami...:) Azóta csak így csinálom, és végre ropog a fogam alatt az uborka később is:).