r
Nosalty Logó

Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 113 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12065.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    8934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    6137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    764 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 676 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 10 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 3 l hideg vízben feloldunk 2 ek sót. Megkóstoljuk, ha nagyon sós, akkor jó.
  2. Az uborkákat körömkefével alaposan lesikáljuk, mindkét végéből levágunk egy picit, a szár felöli végén keresztben kb.2 cm-es bevágást csinálunk.
  3. Megpucoljuk a fokhagymát.
  4. Az uborkákat szorosan beledugdossuk az üvegbe. Soronként közé dugdossuk a fokhagymagerezdeket. (Ha nagyobbak a gerezdek, vágjuk félbe.) A tetejére szorítsuk rá a kaprot, és öntsük rá a sós vizet.
  5. Lefedve tegyük ki a napra, néha fordítsuk meg az üveget. Ha a vizet esetleg pótolni kell,állott vízzel töltsünk utána.
  6. Kb. 3-4 nap alatt beérik. (Én már a 3. napon kóstolni szoktam, hogy végre jó-e már:) Ha beért az uborka, 7 dl-es csavaros tetejű üvegekbe átteszem, a levét rászűröm, a hűtő aljában hetekig eláll.
  7. Nem puhul meg, ropogós, friss marad.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 123000
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig én is kenyérrel csináltam. És mérgelődtem, mert akármit csináltam, egy idő után puha, plötty lett az uborka belseje. Évekkel ezelőtt vendégségben voltunk és felfedeztem az éppen érő kovászos uborkát, kenyér nélkül. Csodálkoztam és kérdeztem, esetleg liszt van benne?! Az sem volt benne. Egész addig nem hittem el, hogy ebből koviubi lesz, míg nem kaptam belőle kóstolót. És mivel imádom a kovászos uborkát, na és persze a levét is, meggyőződtem róla, ez tényleg az, ami...:) Azóta csak így csinálom, és végre ropog a fogam alatt az uborka később is:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...