r
Nosalty Logó

Kovászos uborka 4. -burgonyával érlelve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Kovászos uborka 4. -burgonyával érlelve
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 82 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21992.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    19568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    637 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 816 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 24 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat nagyon jól megmossuk, a burgonyát megpucoljuk és félbevágjuk.
  2. A kaprot lemossuk és a fokhagymát megpucoljuk
  3. A tiszta üveg aljára tesszük a fokhagyma, burgonya, és a kapor felét.
  4. Az uborkát tetszés szerint bevágjuk, félbe vagy négy felé, de ne vágjuk teljessen szét /az egyik végén egyben maradjanak/.
  5. Rakjuk sorba az üvegbe és a tetejére tegyük a megmaradt fokhagymát, kaprot és burgonyát.
  6. Langyos sós vízzel felöntjük és egy darab alufóliával letakarjuk a tetejét.
  7. Kitesszük a napra és kb. 3-4 nap múlva, ha süt a nap és meleg van, már jó is az ubink.
  8. Ekkor kiszedjük egy másik üvegbe vagy zárható tálba az uborkákat. A levét ráöntjük és hűtőben tároljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 69706
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 07.

Ajánló

Természetessen kisebb adagban is el lehet készíteni. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Barátnőmtől tanultam ezt az eltevési módot. Azért szeretem, mert nem lesz a leve olyan zavaros, mert nincs benne kenyér és a burgonyától kemény, ropogós marad az uborkánk. Gondolom a burgonya keményítőtartalma miatt :).

Hozzászólások

pinte nelli

 Én kenyérdarabbal szoktam érlelni az ubit,deki fogom próbálni igy is.

seri52

Én évek óta igy csinálom, igazán nagyon finom!

Edit

Kedves Nelli próbáld ki nem fogod megbánni. Csak ne járj úgy mint én, hogy amikor idén el?ször megcsináltam és kiraktam a napra pár napig esett az es? !!! :)) Igaz nem hoztam be és így is jó lett:))))) amin igen elcsodálkoztam :))) Üdv Edit

Edit

Ja és régen én is kenyérrel raktam el , de amióta ismerem ezt a receptet csak így készítem!Tavaly pedig raktam el bel?le télire úgy , hogy amikor kiszedem a burgonyát bel?le tettem bele szalicilt és celofánnal , majd kupakkal lezártam az üveget. Télen pedig jól megettük az egészet:)))) üdv Edit

Törölt felhasználó

Nekem nagyon bevált ez a kovászos ubi recept,és nagyon finom ropogós az uborka!

Edit

Kedves Kata Én is pont ezért szeretem , mert olyan friss ropogós marad az uborka. Gondolom a krumpli keményít? tartalma miatt. Örülök , hogy tetszik a receptem eredménye:))))Üdv Edit

hapici

Kedves Edit, köszönet a receptért. Eddig kenyérrel csináltam a koviubit, és mindíg finom lett, de idén megpuhult a fele, pedig mindent ugyanúgy csináltam. Ezek után kipróbáltam a receptedet, és ezentúl csak így fogom készíteni! Íze ugyanaz, és nem puhul meg. Ha még télre is eltehetem, akkor szuper!Én 5 krumplit tettem bele, és 5 napig hagytam a napon.

Edit

Kedves hapci ! Nagyon szívesen és nagyon örülök , hogy neked is bevált. Nyugodtan rakd el télire mert úgy is nagyon jó. Természetesen a burgonyát szedd ki bel?le és tegyél a tetejére szalicilt és jól zárd le Üdv Edit

demenybandi

Hát én nem tudom mit rontottam el, de az íze sem az igazi és a teteje is megpenészesedett! Érezni rajta a krumplinak a nyers ízét. És ami az üveg tetjén volt az meg kifolyt a kezemb?l, annyira felpuhult!Pedig mindent a leírás szerint csináltam! Talán nem jó fajta krumplit használtam???

Messzi mama

A sóra figyelni kell, eltevéshez mindig csak természetes sót használjunk /asztali só vagy tengeri só/ és a krumpli régi ó krumpli!

Edit

Kedves Bandi ! Még sosem penészesedett meg nekem. Lehet . hogy sokáig hagytad kint a napon ?? Mert akkor megpuhulhat és megpenészesedhet , de ahhoz szerintem sok id? kell. A krumpli teljesen mindegy , hogy milyen fajta. Nagyon sajnálom , hogy nem sikerült. Azért próbáld meg még egyszer és ilyen melegben már a második napon nézd meg , hogy jó- e már. Az íze ugyan olyan mint a kenyérrel eltett változatnak csak ropogósabb az uborka. Ha megcsinálod még egyszer jelezz , hogy sikerült-e. Remélem nem fogsz megint csalódni benne! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Valószín?leg nem árt ha süti a nap, nem volt szerencsénk, a héten felh?s volt az id?. Mindegyik uborkának szétmállik a belseje, de az íze jó, majd megpróbáljuk újra.

Edit

Kedves Kata ! Hát igen, ez az id? nem nagyon kedvez a kovászos uborkának:)) Én is jártam már így , de ez a kenyérrel eltettre is ilyen hatással van. Ha lehet , ne nagyon dagi uborkákat használj hanem inkább vékonyabbat . Üdv Edit

idppp

Ez a változat nem magyar, sváb kovászos uborkának hívják. Újkrumplival nem jó, csak ó-krumplival!

Sunaj

Lisztérzékenyeknek ajánlom. Most találtam a recepted és kifogom próbálni amint több lesz a napsütéses órák száma.

Edit

Jó ötlet:)))

Sunaj

Kipróbáltam, tökéletes semmi különbséget nem éreztünk a lisztérzékeny lányommal! Ezután csak így készítem nagyon finom volt!

Edit

Kedves Sunaj ! Nagyon örülök , hogy sikerült és ízlett is :)) F?leg hogy a lányod is tud enni bel?le:))Üdv Edit

István2k2

Én el szoktam tenni télire is a kovászos uborkát. Akkor is nagyon jól jön. Kiszedem az uborkákat a léb?l, majd alaposan megmosom tiszta vízben és átrakom egy másik, ugyanakkora üvegbe. A levet lesz?röm és felforralom. Amikor felforrt, ráöntöm az uborkákra és az üveget lezárom kupakkal. Utána kupakkal lefelé leteszem az asztalra és úgy hagyom kih?lni. Ez azért fontos, hogy a melegt?l a kupak is sterilizálódjon. Kih?lés után visszafordítom az üveget és elteszem a kamrába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek