Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kötbullar

Kötbullar
Kötbullar
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne ismerné a skandináv bútorbolt éttermében kapható barnamártásos húsgombócokat? Ti is imádjátok, ugye? Ha otthon is elkészítenétek, akkor itt egy recept hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megfuttatjuk a felolvasztott vajon. A zsemlemorzsára öntjük a fél deci vizet, és hagyjuk állni pár percig. A krumplit puhára főzzük, és áttörjük.
  2. A kétfajta húst (ideális esetben kétszer darált) egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tejszínt, a kinyomkodott zsemlemorzsát, a vöröshagymát és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, adunk hozzá még 1-2 kanál morzsát, ha pedig túl kemény, adjunk hozzá még egy kis vizet, tegyük hűtőbe egy órára.
  3. Az olívaolajat hevítsük fel, a húsból gyúrjunk diónyi gombócokat, és kis lángon időnként megforgatva süssük aranybarnára.
  4. Közben egy kisebb lábasban melegítsük össze az alaplevet a tejszínnel, adjuk hozzá a szójaszószt és a borsot. Szitáljuk bele a lisztet, és főzzük addig, míg kicsit besűrűsödik.
  5. Tálaláskor a húsgolyókat locsoljuk meg a mártással. Kínálhatunk mellé áfonyalekvárt, főtt vagy sült krumplit, krumplipürét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 5 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
987 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

svéd húsgolyók, ikea húsgolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilian
Lilian / Lilian Sun, 2019-11-03 10:38

Nagyon jól néz ki, viszont nem inkább így gondoltátok a második pontban? "Ha nagyon lágy lenne, adunk hozzá még 1-2 kanál morzsát, ha pedig túl kemény, adjunk hozzá még egy kis vizet"

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2019-11-03 16:11

Kedves Felhasználóink!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet, üdvözlettel:

a Nosalty csapata

746
darált sertéshús 20 dkg
darált marhahús 25 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 bögre
habtejszín 200 ml
vöröshagyma 0.5 közepes db
burgonya 15 dkg
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
olívaolaj 0.5 dl
habtejszín 150 ml
alaplé 150 ml
szójaszósz 2 ek
fehér bors 1 csipet
finomliszt 1 púpozott ek