r
Nosalty Logó

Körtés-zabpelyhes pite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-zabpelyhes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5454.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 2688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pitetésztához az utolsó 4 hozzávaló kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd celofánba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Közben a körtéket meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a nyírfacukorral és a darált dióval.
  3. A pitetészta 2/3 részét lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a piteformába helyezzük. Lehet, hogy elszakad a művelet közben, nem gond, a kezünkkel szépen a formába tudjuk nyomkodni. Nem kell a recepthez külön piteforma, én egy 18 cm-es, kerek tortaformában készítettem el, aminek az alját és oldalait sütőpapírral kibéleltem.
  4. A tészta maradék 1/3 részét is kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
  5. A tölteléket a tésztára kanalazzuk, majd a tetejét kirakjuk a kiszúrt formákkal.
  6. A pite tetejét tojássárgájával lekenjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük a süteményt. A formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17129
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy finom szaftos, fűszeres, igazi őszi gyümölcsös pitére vágytok, amely ráadásul még egészséges is, próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...