r
Nosalty Logó

Körtés csokikrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Körtés csokikrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 637 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 5111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Csokikrém

Összesen 277 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 637 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 5111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy fém keverőkanállal/spatulával alaposan összedolgozzuk a vajat, cukrot, sót, vaníliát. Hozzáadjuk a kakaóport, tovább keverjük kb. 1 percig. Végül belezúdítjuk a lisztet, megpróbáljuk minél egyenletesebben összekeverni. (Nem fog összeállni a tészta, morzsalékos lesz.)
  2. Kezünkkel, amennyire lehetséges, tésztagombócot formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. (1 órára, de akár éjszakára is bennhagyhatjuk.)
  3. Formázás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy kezelhetővé váljon a tészta. 30 cm átmérőjű piteformába egyengetjük a tésztát, ügyeljünk rá, hogy az oldalára is jusson.
  4. Ezután újabb 1 óra hűtés következik.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, sütőpapírt és nehezéket teszünk rá, majd 10 percig sütjük. 10 perc után levesszük a nehezéket, és még 5 percet adunk neki a sütőben.

Csokikrém

  1. A darabokra tördelt csokoládét, tejszínt és 2 ek cukrot közepes lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről.
  2. Ha kézmelegre hűlt, robotgéppel belekeverjük a tojásokat és a vanília aromát. Belesimítjuk a már elősütött tésztánkba.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk. Vágott felükkel lefelé vágódeszkára helyezzük, és nagyon vékonyan felszeleteljük. Majd csillag alakban belenyomkodjuk a csokikrémbe.
  4. 10 percig sütjük 190 fokon, ezután kivesszük, rászórjuk a maradék 2 ek cukrot, a hőfokot 175-re csökkentjük, és további 20 percig sütjük, amíg a puding megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3667
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapja a "Mit süssek?" című könyvből származik, kisebb változtatásokat eszközöltem csak.

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.