r
Nosalty Logó

Korianderes sült keszeg cukkinisalátával

NS
Korianderes sült keszeg cukkinisalátával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A keszeghez

A cukkinisalátához

704
Kalória
45.6g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
269.2g
Víz
141.2g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A keszeghez

A cukkinisalátához

Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A keszeghez

A cukkinisalátához

Összesen 1405 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A keszeghez

A cukkinisalátához

Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1784 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    4043 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4881 micro
Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3496.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    538.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3568 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    8087 micro
  • β-crypt
    1862 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9763 micro
Összesen 1405 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A keszeghez

  1. A frissen fogott keszegeket megpucoljuk, belsőségeket eltávolítjuk, beirdaljuk és besózzuk, majd félretesszük.
  2. Addig a cukkiniket felcsíkozzuk, besózzuk, majd kis idővel átmossuk, kevés olajon kicsit lesütjük. Felöntjük vízzel és 1 ek citromlével megpároljuk.
  3. Közben kikeverjük a páclevet (balzsamecet, almaecet, mustár), és hozzáadjuk a cukkinicsíkokat.
  4. Betesszük a hűtőbe.
  5. A lisztethez 1/3-ad rész paprikát teszünk, majd megfűszerezzük cayenne borssal.
  6. A halakat beleforgatjuk, majd megszórjuk korianderrel, és a belsejébe 1-1 csík szalonnát teszünk.
  7. Serpenyőben vagy grill serpenyőben olajon ropogósra sütjük, majd a cukkinisalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Sült keszeg, kicsit másképpen...

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.