r
Nosalty Logó

Tengeri keszeg sült édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tengeri keszeg sült édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    17241 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7981 micro
Összesen 414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    17241 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7981 micro
Összesen 414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a halat, lemossuk folyó víz alatt jó alaposan!
  2. Bedörzsöljük a bőrét sóval, citrommal és borssal, majd alufóliára helyezzük, és a belsejét alaposan megtömjük citromszeletekkel és friss petrezselyemmel, megszórjuk sóval, borssal és az alufóliába becsomagoljuk! Figyeljünk oda, hogy nem maradjon sehol szabad rés a csomagoláson, különben kifolyik az elfőtt leve.
  3. Előmelegíttt sütőbe helyezzük, és úgy kb 180 fokon 10 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Ezután kivesszük, kicsomagoljuk és grill alá helyezzük, így a puhára párolt halunknaksós-citromos kérge képződik, ezt természetesen a másik oldalával is megismételjük. Kb 5-8 perc alatt elnyeri azt az állapotát, hogy finom sós kéreg képződött rajta.
  5. Miközben a halunk sül a sütőben, meghámozzuk és megtisztítjuk a zöldségeket, az édesburgonyát felszeleteljük és forró olajban kisütjük, vigyázzunk vele, mert sokkal gyorsabban megsül, mint a hagyományos krumpli. A brokkolit apró fejekre szedjük és lobogó sós vízben megfőzzük. A köretet viszonylag rövid idő alatt elkészíthetjük, nem macerás.
  6. Amikor a hal és a köretünk is kész, citromszelettel, friss salátával tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4862
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a natúr ételeket és a halakat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Első hetünket töltöttük Angliában, amikor a boltban megláttam a halat leárazva, nagyon olcsó volt és szerencsére friss, úgy gondoltam, ha már a szigetre költöztünk, érdemes lenne több halat és tengeri kütyüt fogyasztanunk, itt biztos sokszínűbb és olcsóbb a választék, mint otthon. Az édesburgonyát is a helyi bevásárlóközpontban fedeztem fel, szintén olcsó és laktató, és gyakran használom különböző módokon. Édeskés íze miatt remek kiegészítője a húsos, vagy fűszeres ételeknek is.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek