Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű csirkés taco házi tortillával

Könnyű csirkés taco házi tortillával
Könnyű csirkés taco házi tortillával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nagy kedvencem az olasz és görög konyha, így onnan már mindent (amit ismerek) rengetegszer elkészítettem, így jött az ötlet, hogy új konyhával bővítsem a repertoárom. A mexikói konyhára esett a választás, és így született meg ez a recept.

hozzávalók / 5 adag

Házi tortilla

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Házi tortilla

  1. A liszteket, a sót és sütőport egy mélytányérba tesszük, majd fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a zsírt (ezt természetesen olajjal is ki lehet váltani, ha nincs otthon) és végül a vizet. Összekeverjük, és pár percig homogenizáljuk, gyúrjuk.
  3. Betesszük a mélyhűtőbe kb. negyed órára, amíg felszeleteljük a töltelékhez a zöldségeket és a húst, majd 10 egyenlő részre osztjuk, és 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Kicsi, száraz serpenyőben vagy palacsintasütőben 1-2 perc alatt gyorsan megsütjük mindkét oldalát. Ha kész, már merhető is bele ízlés szerint a töltelék.

Töltelék

  1. Miután a tortilla tésztát gyorsan megcsináltuk, a csirkemellet, a paradicsomot és a hagymát apró kockákra vágjuk, a csípős zöldpaprikát felkarikázzuk. A megmosott jégsalátát felcsíkozzuk.
  2. A csirkemellet megfűszerezzük, és állni hagyjuk. A paradicsomot és a hagymát összekeverjük egy kis tálban, és ízlés szerint fűszerezzük. A tejfölbe fokhagymanyomó segítségével bejuttatjuk a fokhagymát, és ízlés szerint tehetünk bele sót is. Alaposan elkeverjük.
  3. Gyorsan rápirítunk a zöldpaprikára. Utána kisütjük a tortillákat, addig is átjárja a húst a fűszer (kb. 20 perc alatt megvan). Ha ezzel végeztünk, a húst is kisütjük serpenyőben.
  4. A húst, az öntetet és a hagymás-paradicsomot, valamint a jégsalátát külön kis edénykében tálaljuk, így mindenki saját kedvére szedhet belőlük a tortillájába. Ha kiszedtük ízlésünk szerint a tölteléket, félbehajtjuk a tortillát, és fogyaszthatjuk is. Bár mi nem szoktuk, de reszelt sajttal is megszórhatjuk pluszban a tölteléket, mielőtt félbehajtjuk a tortillát. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 973
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Serephina

Mióta szakács: 2015.02.07.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fajita burrito taco tortilla

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rejtettk
rejtettk Fri, 2017-10-20 19:51

Már régóta terveztem elkészíteni, és nagyon finomra sikerült. Kicsit sokat bíbelődtem, a lapokat kézzel formáztam és nehéz volt szakadás nélkül a tepsibe tenni.

607
finomliszt 15 dkg
kukoricaliszt 15 dkg
disznózsír 4 ek
víz 2 dl
1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
csirkemell filé 70 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
paradicsom 4 közepes db
lila hagyma 1 nagy db
zöldpaprika 1 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej
tejföl 2 dl
fokhagyma 2 gerezd