r
Nosalty Logó

Tortilla csirkemellel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marina
Tortilla csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tortilla

Töltelék

Összesen 636 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tortilla

Töltelék

Összesen 3182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tortilla

Töltelék

Összesen 152 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 636 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6813.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    3255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1805 micro
Összesen 3182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Tortilla

Töltelék

Elkészítés

Tortilla

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a víz felét, és elindítjuk a keverést. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet. Ruganyos, kézzel könnyen dagasztható tésztánk lesz.
  2. Kilisztezett gyúródeszkán 8 részre osztjuk, és kis gombócokat formálunk. Konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük.

Töltelék

  1. Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc pihentetés után serpenyőben, olajban megsütjük.
  2. Ha a tésztánk kipihente magát, a gombócokat lisztezett gyúródeszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. Akkorák legyenek, mint egy palacsinta, mert palacsintasütőben fogjuk kisütni.
  3. A palacsintasütőbe nem kell olaj. Közepesnél picit erősebb tűzön mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
  4. A kész tortillát beborítjuk friss salátalevéllel. Közepére csíkban tesszük a csirkemellet, erre a vékony karikára szelt paradicsom kerül. Összetekerjük, és ha van kedvünk, ferdén kettévágjuk.
  5. Már tálalhatjuk is!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 441
  • Össznézettség: 180994
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Szendvicsnek elcsomagolva finom fogás a strandon vagy egy jó kis kiránduláson.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy helyi újságban találtam ezt a tortilla receptet, gondoltam, kipróbálom. A töltelék már egyedileg variálható. Nálunk a csirkemell nagyon nyerő, de legközelebb tonhallal próbálom ki.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Frászt kapok a zsírtól,de ez zsírral jó.Sokkal jobb lesz a tészta állaga.Valamiért kell csinálnom rengeteget sokat kísérleteztem vele de végül egy mexikói pasi mesélte el ?k hogy csinálják/bár gondolom ez is olyan mint a lecsó, ahány ház annyi szokás/Az biztos,hogy sok próbálkozás után így a legfinomabb:30dkg liszt+ egy süt?por+4 késhegynyi/b? késhegynyi!/zsír+ kb. négy csipet só+langyos víz.Na erre nem tudok mennyiséget írni amennyit felvesz.Kb.10percig hagyom állni.Sok ember eszi és mindenkinek bejön hála az égnek!Én sosem ettem,mert mint írtam zsír frászom van.Ha rögvest eszitek érdemes felesben csinálni kukorica liszttel.Ha el?sütöd és majd készre amikor kell akkor csak sima liszt mert törik kukorica liszttel.Üdv csató

livcsi 75

Sziasztok! Már sok tortillát kipróbáltam de mind törik,ennek is neki állok hátha...:-) A kalácsokat én is csak kizárólag zsírral készítem,akkor igazán foszlós puha lesz. Margarint már semmibe sem használok,még kenyérre kenni sem. Ez egy teljesen m? egészségtelen cucc,akkor inkább zsír,vagy vaj. Jó sütést-f?zést mindenkinek!! Üdv: Livcsi

angelmouse

Kedves Mariann! Nagyon köszönöm a receptedet, mindig szerettem volna otthon tortillát sütni, és a te recepteddel vére rászántam magam. Valami fantasztikusan finom lett, biztos, hogy még sokszor fogom csinálni. Elképeszt?, milyen egyszer? és mégis milyen fincsi. Köszi : )

Marina

Igazán örülök, hogy ízlett! Azóta már én is többször elkészítettem ebben a kánikulában, kicsit variáltam a tölteléket, hogy változatosabb legyen. További jó f?z?cskézést:-)Szeretettel: Mariann

Hozzávalók

Tortilla

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?