r
Nosalty Logó

Spenótos quesadilla

Júlia
Spenótos quesadilla
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
29.7g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
294.5g
Víz
74.3g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15025 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15025 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot, a fokhagymát és az újhagymát egy serpenyőben kevés vízzel addig főzzük, amíg a spenót össze nem esik.
  2. Egy másik serpenyőt (ami akkora, mint a tortilla lapunk), lassan kezdjük melegíteni, és beletesszük a tortilla lapot. A tortilla egyik felére szórjuk a fele sajtot és a fele spenótot. A tortilla másik felét ráhajtjuk, 1 percig még sütjük az oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük még egy kicsit. Megismételjük a másik tortillával és a maradék sajttal, spenóttal.
  3. A tortillákat kettévágjuk, és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Nyáron bőven elég egy ilyen könnyű ebédet összeütni, mert nem kell órák hosszat a forró tűzhely mellett állni.  Egyszerű és nagyon finom. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...