r
Nosalty Logó

Cseresznyés darafelfújt

Glaser
Cseresznyés darafelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

410
Kalória
11g
Fehérje
63.8g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
30.3g
Víz
142.6g
Koleszterin
931.5mg
Élelmi rost
35.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    255.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A cseresznyét leszűrjük.
  2. A tejet a sóval felfőzzük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 25 g cukrot és a darát.
  3. Felfőzzük, levesszük a tűzről, és lefedve kb. 5-10 percig hagyjuk állni.
  4. A cseresznye felét egy kivajazott tűzálló tál aljára szórjuk.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, 2 tojásfehérjét a hűtőbe teszünk. A megmaradt fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a tejbedarához keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  6. A masszát a formában a cseresznyékre simítjuk. Megszórjuk a maradék cseresznyével, enyhen a masszába belenyomkodjuk. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  7. A megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a megmaradt cukrot. A felfújtat kivesszük, elosztjuk rá a tojásfehérje habot, megszórjuk a mandulapehellyel, és további 20-25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Cseresznye helyett elkészíthetjük ezt a finom felfújtat barackbefőttel is.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek