r
Nosalty Logó

Grízfelfújt Audrey konyhájából

Audrey
Grízfelfújt Audrey konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

465
Kalória
13.1g
Fehérje
61.3g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
43.3g
Víz
206.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
42.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A tejet melegítsük a vajjal, amikor elolvadt benne a vaj, habverővel keverjük el benne a grízt, a vaníliát és citromhéjat. Folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre (forrástól számítva még kb. 3-5 percig főzzük). Tegyük félre hűlni, időként kevergessük meg!
  2. Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral.
  3. Miután kihűlt a grízmassza, egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot is.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát, abba töltsük a masszát.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 60 perc alatt.
  6. A felfújtat porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Egy szaftos, finom édesség, ami kiváló egy tartalmas leveshez, de kis kockákra vágva sütiként is megállja a helyét. Párom nem szereti sajnos a rizsfelfújtat, ez remek alternatíva helyette. Elkészítésben is nagyon hasonlít a rizsfelfújthoz csak gyorsabban megvan. :) Több receptet is megnéztem, míg végül erre, az állítólag eredeti stájerországi receptre esett a választásom.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek