Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízfelfújt Audrey konyhájából

Grízfelfújt Audrey konyhájából
Grízfelfújt Audrey konyhájából
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szaftos, finom édesség, ami kiváló egy tartalmas leveshez, de kis kockákra vágva sütiként is megállja a helyét. Párom nem szereti sajnos a rizsfelfújtat, ez remek alternatíva helyette. Elkészítésben is nagyon hasonlít a rizsfelfújthoz csak gyorsabban megvan. :) Több receptet is megnéztem, míg végül erre, az állítólag eredeti stájerországi receptre esett a választásom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cukor helyett lehet édesítőt, nyírfacukrot, eritritet vagy bármi mást édesítésre használni. Tálalni pedig csoki vagy vanília öntettel, szörppel is lehet, mint a rizsfelfújtat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet melegítsük a vajjal, amikor elolvadt benne a vaj, habverővel keverjük el benne a grízt, a vaníliát és citromhéjat. Folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre (forrástól számítva még kb. 3-5 percig főzzük). Tegyük félre hűlni, időként kevergessük meg!
  2. Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral.
  3. Miután kihűlt a grízmassza, egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot is.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát, abba töltsük a masszát.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 60 perc alatt.
  6. A felfújtat porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 21 826
elküldve: 1
receptkönyvben: 186
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darafelfújt, grízkoch, grízfelfújt, dara felfújt, grízkoch

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
tej 0.5 l
vaj 50 g
búzadara 100 g
tojás 4 db
cukor 150 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet