Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konnektor torta

Konnektor torta
Konnektor torta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta egy villanyszerelőnek készült. A formát a neten találtam a desszert.eu oldalon. Szintén a neten találtam egy tortadíszítős fórumot, nagyon jók az ötletek. A krémeket máshol böngésztem. A kakaós krém Geleva érdeme (nosztalgia tátracsúcs)-köszi érte!! A narancsos krém AzEsztertől származik (narancskrémes brownie torta)- köszönöm!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótánkat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva belekeverjük a cukrot is. Amint elolvadt a cukor, mehetnek bele egyenként a tojások sárgái is, és végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-sütőporos-kakaós keveréket. Téglalap alakú tepsibe sütjük és csak az aljára tegyünk sütőpapírt, hogy tudjon emelkedni a piskótánk.
  2. Kakaós krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk és 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport is, és amikor sima a krémünk, lehúzzuk a tűzről és a margarin 1/3-át is beletesszük. Kihűtjük, és a habosra kevert maradék margarinnal robotgép segítségével jól átkeverjük. Egynemű krémet kapjunk.
  3. Narancsos krém: a narancslevet feltesszük melegedni és felfőzzük a pudingporral. Ha kihűlt kicsit, mehet bele a reszelt narancs héja, és robotgéppel belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  4. Torta összeállítása: a kihűlt piskótát körbeszélezzük. Hosszanti irányban kettévágjuk a piskótát, majd az így kapott téglalapokat két lappá vágjuk. 4 téglalapunk legyen. A kakaós krémből annyit tegyünk félre, hogy a végén tudjuk vékonyan megkenni a tortánkat, hogy a fondant tapadjon. A maradékot két felé vesszük. 1. lap, rá egy adag kakaós krém, 2. lap, rá a narancsos krém. 3. lap rá a másik adag kakaós krém, és az végül az utolsó lapunk. A félretett kakaós krémünkkel kenjük át a tortát. (Én egy éjszakát hűtöttem a díszítés előtt.) A lyukakhoz a tetejére kis fűszertartó fedelét használtam sablonként.
  5. Díszítés: fondanttal vonjuk be a tortát. A kapcsolót érdemes akár napokkal előtte meggyurmázni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 184
elküldve: 8
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Elosz-torta (csokis-narancsos), csokis-narancsos formatorta, narancsos-kakaókrémes torta fondant bevonattal

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Effie
Effie Sat, 2013-09-14 07:27

Szia! Elkészítettem - bár kapcsoló nélkül és a narancs krém helyett narancs-lekvárral - Apukám születésnapjára és nagy sikere volt! Mellesleg hihetetlenül finom is :) Nagyon szépen köszönöm a receptet! :)

gabycica19
gabycica19 Thu, 2013-01-10 11:08

Szia Mettácska ! Azt kérdezném hogy a szinezéket a fondatba mikor rakod bel? HOGY KÉSZÍTED EL A SZINEZÉKESET? kÖSZÖNÖM :

gabycica19

Mettácska
Mettácska / Mettácska Thu, 2013-01-10 11:27

Szia Gabycica19!
Én amikor először megcsináltam első házi fondantomat, akkor mindig utána színeztem. Folyékony ételfestéket használtam-a kívánt mennyiségű fondantra csepegtettem és gyúrtam,gyúrtam, gyúrtam, addig míg egynemű nem lett. Nem volt egyszerű és sajnos nem lett intenzív a színe. Mindig olyan halvány kék, halvány stb.... lett. Azóta szereztem gél állagú ételfestéket, ami sokkal sűrűbb és így szebbek vele a színek. ( de ha őszinte leszek ez még mindig nem volt az igazi ).
Ha már előre tudom milyen színnel akarom borítani a tortát, akkor már a fondant készítésekor hozzáadom a színezéket, mert lehet bele többet tenni és szebb lesz. A folyékony hozzávalóknál teszem bele a színezéket ( méz-zselatin-víz-margarin egyveleghez ). Illetve kevesebb fondantot készítek ilyenkor, nehogy feleslegesen maradjon rám olyan szín, amit nem biztos, hogy fel tudok használni később.
Ennél a konnek-tortánál csaltam, azért lett szép a fekete-piros kapcsolóm, mert egyszerűen miután meggyurmáztam, sima ecsettel óvatosan-vékonyan bekentem az ételfestékkel. Na ekkor mondtam először azt, hogy a piros az piros és a fekete az fekete lett! :D
Remélem tudtam segíteni!!!!
Üdv: Mettácska

gabycica19
gabycica19 Tue, 2013-01-15 14:44

Köszönöm szépen a segítséget! Még egy buta kérdé a krém sajt az feta sajt vagy maskarpone? köszönöm:Gabycica19!

gabycica19
gabycica19 Tue, 2013-01-22 14:02

kÖSZI A RECEPTET! Nagy sikere let bár a fondant nekünk nagyon kemény let és nehezen formáztuk de sikerűlt és a kisfiamnak nagyon tetszet. 4 éves let és meg örül az ilyen műszaki cuccokért.

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2013-01-22 16:33

Örülök, hogy sikerült! És köszönöm, hogy visszajeleztél.
Nem tudom, miért lett kemény a fondant. Lehet a végén már nem kellett volna annyi porcukor bele.
Remélem legközelebb sikerül puhábbra.

Mettácska
Mettácska / Mettácska Wed, 2012-11-14 16:55

Szia!
A fondant az amivel bevontam a tortát. A képen is látható. Torta bevonáson kívül lehet belőle nagyon jókat gyurmázni (pl:rózsát...) Ezzel is lehet díszíteni a tortákat.
Én saját magam készítem, receptjét itt találtam:
http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul
Biztos lehet boltban is venni, hála eddig nekem még nem kellett.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv

erabell
Erabell / erabell Tue, 2012-10-23 18:13

Nagyon ügyes vagy!Megnyerő ez a konnektor torta ötlet!GRATULÁLOK!További sok ehhez hasonló kreatív,szép és egyedi tortákat kívánok!!!:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-22 13:10

Hát ez nem semmi!
Nagyon ügyes vagy, türelmes is, a torta fantasztikusan ötletes, és biztosan finom is, gratulálok, az ötletedhez, és hogy ennyire élethűen tudtad kivitelezni, biztos van még hasonló, csodás tortád.:-O
Szép hosszú hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2012-10-23 10:57

Köszönöm Éva-Anyóca!
:)
Igen türelem az kellett hozzá! Általában ilyen tortáknál már egy héttel előtte agyban végigpörgetem a "hogyant", nehogy valami közbe jöjjön. Voltak közben nehéz pillanatok........ :)
Szép Napot!
Mettácska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-24 21:22

Mettácska!

A fiam imádja a tortákat és a sütiket.
És bár 18. éves lesz mindjárt, decemberben, első ránézésre,ezt mondta: " aha, egy konnektor, jól néz ki, milyen oldalon vagy anya?? " - volt a reakciója.:-O
Aztán a kép körüli szöveges és képes dolgokat is figyelte, felismerte,mivel az én recijeimhez is ő teszi fel a képet, azt ide lépett mellém, közölte:" most azt ne mondd, hogy vki ebből sütit csinált. Mondtam: " nem, tortát,"- mire azt mondta:" ez hihetetlen, tök cool, nem semmi! Jöhet, anyukám, nekem is a szülinapomra! " :-O

Na persze, nem vagyok ennyire ügyes....., de alkotok neki valami finomat, oly szépek vannak fenn, de ilyen formatortába, nem ugrok bele, még nem...majd egyszer, ha lesz türelmem is, most nincs, izgulok itt félévi bizik, szalagavató, felvételi ilyesmi miatt, nem sütögetek, csak elrontanám, ami már rég bevált, jöhet.:-O
Nagyon ügyes vagy, le a kalappal!!
Éva-A.

Mettácska
Mettácska / Mettácska Thu, 2012-10-25 08:24

Köszönöm még egyszer a dicsérő szavakat, a fiadtól is! :)
Ahogy nézegettem a receptjeid, őszintén szólva simán belefoghatsz a tortába. (mindig összefut a nyál a számban- nagyon jók a receptjeid!)
Nekem igazából van még mit tanulnom sütés-főzés terén. Csak azért szokott összejönni nekem is, mert én egy hihetetlen makacs típus vagyok, ha valamit eltervezek azt meg kell csinálnom, és ha ennek az az ára, hogy éjfélig küzdök a konyhában, akkor is meglesz. Hála a végeredmény az mindig jó lesz!!!!
Torták esetén két helyen nézelődök, itt mindig kap ihletet az ember:
http://www.desszert.eu/node/4624
http://kiskukta.blogspot.hu/
Az én Mamkámnak is most decemberben lesz a szülinapja, valami szépséges virágos tortát szeretnék neki! Még gyűjtöm az ihletet! :)
Majd mindenképp írd meg, hogy milyen lesz a fiad tortája! És kívánj neki a nevemben is Boldogságos Szülinapot majd!
Szép napot Éva-Anyóca!
Mettácska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-25 12:14

Kedves Mettácska!

Köszönöm szépen, kedves Tőled, elfogadhatóak a receptjeim, némelyik talán jó is, ezek mind úgymond, családias kreálmányok: enyémek, anyumtól tanultak,anyósomtól, nagyanyáméktól....majd próbálok direkte jász ételeket többet belevinni,...remélem, sikerülnek.:-o

Első nekifutásra készítettem el a mákos-aszaltszilvás zserbót, tavaly karácsonyra, és én is ott izgultam felette, és fenn voltam miatta éjfélig, lábaim és derekam majd leszakadt,de kész lett,.....és a rengeteg meló ára mi volt? Pillanatok alatt elfogyott, ami természetesen jó dolog, ez a dicsérete szó nélkül annak, hogy ehető és talán igen, finom is, ami elkészült.:-o

Átadom a fiamnak, köszönöm. És természetesen a szülinapi jókívánságokat is, - hajjaj, most lép a felnőttkorba, hirtelen hatalmas lett neki a világ, még nagyobb, mint ami eddig volt!!! :-O

Köszönöm a torta készítési lehetőséghez az ihletet, lehetőségeket :-O :-O
A Te Mamkádnak is boldog szülinapot kívánok, remélem, hogy sikerül valami csodásat találnod, és esetleg fel is rakod?
Ha megcsinálom, megírom, a fiam milyet kapott, és mit szólt hozzá.:-o
Neked is szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Mettácska
Mettácska / Mettácska Mon, 2012-10-29 10:48

Kedves Éva-Anyóca!
A Te receptjeid nem elfogadhatóak, hanem klasszak! Egyediek és Te kreáltad őket! Szerintem egy recept sokkal értékesebb és különlegesebb akkor, ha az ember saját maga csinálja!
Én bevallom őszintén, hogy nagyon sok mindent netről lopok. Inkább körülnézek előtte, nehogy kuka legyen belőle. Remélem egyszer majd én is eljutok oda, hogy én találjam ki a recepteket!
Mindenképp fel akarom rakni Mamkám tortáját, remélem jól fog sikerülni!
Már úton van egy másik tortám is, amit a páromnak csináltam szülinapjára. Már a feldolgozva státuszban van itt a NoSaltyn, úgyhogy már csak pillanatok kérdése. Domo-kun torta a neve. Egy japán figura vagy micsoda. Ugyanis a páromnak egy Hondája van, és ez ott az autósok körében valami vicces kabala. Amikor oda adtam neki a tortát csak annyit mondott: "Te nem vagy normális" próbáltam dicséretnek könyvelni. :)
Szép napot Neked!
Mettácska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-10-21 15:00

Meresztgettem a szemem egy darabig, hogy oké, itt a konnektor, de hol a torta? :D Nagyon profi vagy! Hihetetlen. Sok hasonló tortát készítesz? Csak gratulálni tudok.
Üdv: Fahéj

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2012-10-23 11:02

Köszönöm!
:)
Igen mostanában elkapott ez az őrület, hogy mindenkinek személyre szabott egyedi tortát készítsek. Hála égnek nagy a család, ezért nincs olyan hónap hogy ne legyen egy szülinap vagy névnap. Ráadásul már kíváncsian várják, hogy milyen lesz a torta.
Köszönöm még egyszer a dicsérő szavakat!
Szép napot!
Mettácska

1365
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 12.5 dkg
margarin 35 dkg
narancslé 3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
krémsajt 50 g
habtejszín 2 dl
cukorfondant 40 dkg
ételfesték 10 csepp