r
Nosalty Logó

Konnektor torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konnektor torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 1365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 8179 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 313 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8351.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    3411 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.8 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4541 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 8179 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótánkat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva belekeverjük a cukrot is. Amint elolvadt a cukor, mehetnek bele egyenként a tojások sárgái is, és végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-sütőporos-kakaós keveréket. Téglalap alakú tepsibe sütjük és csak az aljára tegyünk sütőpapírt, hogy tudjon emelkedni a piskótánk.
  2. Kakaós krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk és 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport is, és amikor sima a krémünk, lehúzzuk a tűzről és a margarin 1/3-át is beletesszük. Kihűtjük, és a habosra kevert maradék margarinnal robotgép segítségével jól átkeverjük. Egynemű krémet kapjunk.
  3. Narancsos krém: a narancslevet feltesszük melegedni és felfőzzük a pudingporral. Ha kihűlt kicsit, mehet bele a reszelt narancs héja, és robotgéppel belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  4. Torta összeállítása: a kihűlt piskótát körbeszélezzük. Hosszanti irányban kettévágjuk a piskótát, majd az így kapott téglalapokat két lappá vágjuk. 4 téglalapunk legyen. A kakaós krémből annyit tegyünk félre, hogy a végén tudjuk vékonyan megkenni a tortánkat, hogy a fondant tapadjon. A maradékot két felé vesszük. 1. lap, rá egy adag kakaós krém, 2. lap, rá a narancsos krém. 3. lap rá a másik adag kakaós krém, és az végül az utolsó lapunk. A félretett kakaós krémünkkel kenjük át a tortát. (Én egy éjszakát hűtöttem a díszítés előtt.) A lyukakhoz a tetejére kis fűszertartó fedelét használtam sablonként.
  5. Díszítés: fondanttal vonjuk be a tortát. A kapcsolót érdemes akár napokkal előtte meggyurmázni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9449
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Ez a torta egy villanyszerelőnek készült. A formát a neten találtam a desszert.eu oldalon. Szintén a neten találtam egy tortadíszítős fórumot, nagyon jók az ötletek. A krémeket máshol böngésztem. A kakaós krém Geleva érdeme (nosztalgia tátracsúcs)-köszi érte!! A narancsos krém AzEsztertől származik (narancskrémes brownie torta)- köszönöm!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hihetetlen!!! :) Aztamindenit, de ügyes vagy!!!!!

Törölt felhasználó

Köszönöm! :)

Fahéj

Meresztgettem a szemem egy darabig, hogy oké, itt a konnektor, de hol a torta? :D Nagyon profi vagy! Hihetetlen. Sok hasonló tortát készítesz? Csak gratulálni tudok. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm! :) Igen mostanában elkapott ez az ?rület, hogy mindenkinek személyre szabott egyedi tortát készítsek. Hála égnek nagy a család, ezért nincs olyan hónap hogy ne legyen egy szülinap vagy névnap. Ráadásul már kíváncsian várják, hogy milyen lesz a torta. Köszönöm még egyszer a dicsér? szavakat! Szép napot! Mettácska

Törölt felhasználó

Ez egy csodaszép,és kreatív munka!Gratulálok! Üdv.:Jucci

Törölt felhasználó

Köszönöm Jucci! :) Szép Napot! Mettácska

Éva-Anyóca

Hát ez nem semmi! Nagyon ügyes vagy, türelmes is, a torta fantasztikusan ötletes, és biztosan finom is, gratulálok, az ötletedhez, és hogy ennyire életh?en tudtad kivitelezni, biztos van még hasonló, csodás tortád.:-O Szép hosszú hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönöm Éva-Anyóca! :) Igen türelem az kellett hozzá! Általában ilyen tortáknál már egy héttel el?tte agyban végigpörgetem a "hogyant", nehogy valami közbe jöjjön. Voltak közben nehéz pillanatok........ :) Szép Napot! Mettácska

Éva-Anyóca

Mettácska! A fiam imádja a tortákat és a sütiket. És bár 18. éves lesz mindjárt, decemberben, els? ránézésre,ezt mondta: " aha, egy konnektor, jól néz ki, milyen oldalon vagy anya?? " - volt a reakciója.:-O Aztán a kép körüli szöveges és képes dolgokat is figyelte, felismerte,mivel az én recijeimhez is ? teszi fel a képet, azt ide lépett mellém, közölte:" most azt ne mondd, hogy vki ebb?l sütit csinált. Mondtam: " nem, tortát,"- mire azt mondta:" ez hihetetlen, tök cool, nem semmi! Jöhet, anyukám, nekem is a szülinapomra! " :-O Na persze, nem vagyok ennyire ügyes....., de alkotok neki valami finomat, oly szépek vannak fenn, de ilyen formatortába, nem ugrok bele, még nem...majd egyszer, ha lesz türelmem is, most nincs, izgulok itt félévi bizik, szalagavató, felvételi ilyesmi miatt, nem sütögetek, csak elrontanám, ami már rég bevált, jöhet.:-O Nagyon ügyes vagy, le a kalappal!! Éva-A.

Törölt felhasználó

Köszönöm még egyszer a dicsér? szavakat, a fiadtól is! :) Ahogy nézegettem a receptjeid, ?szintén szólva simán belefoghatsz a tortába. (mindig összefut a nyál a számban- nagyon jók a receptjeid!) Nekem igazából van még mit tanulnom sütés-f?zés terén. Csak azért szokott összejönni nekem is, mert én egy hihetetlen makacs típus vagyok, ha valamit eltervezek azt meg kell csinálnom, és ha ennek az az ára, hogy éjfélig küzdök a konyhában, akkor is meglesz. Hála a végeredmény az mindig jó lesz!!!! Torták esetén két helyen nézel?dök, itt mindig kap ihletet az ember: http://www.desszert.eu/node/4624 http://kiskukta.blogspot.hu/ Az én Mamkámnak is most decemberben lesz a szülinapja, valami szépséges virágos tortát szeretnék neki! Még gy?jtöm az ihletet! :) Majd mindenképp írd meg, hogy milyen lesz a fiad tortája! És kívánj neki a nevemben is Boldogságos Szülinapot majd! Szép napot Éva-Anyóca! Mettácska

Éva-Anyóca

Kedves Mettácska! Köszönöm szépen, kedves T?led, elfogadhatóak a receptjeim, némelyik talán jó is, ezek mind úgymond, családias kreálmányok: enyémek, anyumtól tanultak,anyósomtól, nagyanyáméktól....majd próbálok direkte jász ételeket többet belevinni,...remélem, sikerülnek.:-o Els? nekifutásra készítettem el a mákos-aszaltszilvás zserbót, tavaly karácsonyra, és én is ott izgultam felette, és fenn voltam miatta éjfélig, lábaim és derekam majd leszakadt,de kész lett,.....és a rengeteg meló ára mi volt? Pillanatok alatt elfogyott, ami természetesen jó dolog, ez a dicsérete szó nélkül annak, hogy ehet? és talán igen, finom is, ami elkészült.:-o Átadom a fiamnak, köszönöm. És természetesen a szülinapi jókívánságokat is, - hajjaj, most lép a feln?ttkorba, hirtelen hatalmas lett neki a világ, még nagyobb, mint ami eddig volt!!! :-O Köszönöm a torta készítési lehet?séghez az ihletet, lehet?ségeket :-O :-O A Te Mamkádnak is boldog szülinapot kívánok, remélem, hogy sikerül valami csodásat találnod, és esetleg fel is rakod? Ha megcsinálom, megírom, a fiam milyet kapott, és mit szólt hozzá.:-o Neked is szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! A Te receptjeid nem elfogadhatóak, hanem klasszak! Egyediek és Te kreáltad ?ket! Szerintem egy recept sokkal értékesebb és különlegesebb akkor, ha az ember saját maga csinálja! Én bevallom ?szintén, hogy nagyon sok mindent netr?l lopok. Inkább körülnézek el?tte, nehogy kuka legyen bel?le. Remélem egyszer majd én is eljutok oda, hogy én találjam ki a recepteket! Mindenképp fel akarom rakni Mamkám tortáját, remélem jól fog sikerülni! Már úton van egy másik tortám is, amit a páromnak csináltam szülinapjára. Már a feldolgozva státuszban van itt a NoSaltyn, úgyhogy már csak pillanatok kérdése. Domo-kun torta a neve. Egy japán figura vagy micsoda. Ugyanis a páromnak egy Hondája van, és ez ott az autósok körében valami vicces kabala. Amikor oda adtam neki a tortát csak annyit mondott: "Te nem vagy normális" próbáltam dicséretnek könyvelni. :) Szép napot Neked! Mettácska

scarlett69

Nagy fiam tavaly volt 18 éves cicitortát + meglepi bulit kapott :) Már csak azon kéne agyalnom, h a kisebb fiamnak milyen tortája legyen, ? januárban lesz 18 éves :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.228091490591246.57509.100001711905620&type=3

Törölt felhasználó

Nagyon ügyes vagy!Megnyer? ez a konnektor torta ötlet!GRATULÁLOK!További sok ehhez hasonló kreatív,szép és egyedi tortákat kívánok!!!:)))

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! :) Szép napot!

dallam'75

Szia, mi az a fondant? Hol lehet venni?

Törölt felhasználó

Szia! A fondant az amivel bevontam a tortát. A képen is látható. Torta bevonáson kívül lehet bel?le nagyon jókat gyurmázni (pl:rózsát...) Ezzel is lehet díszíteni a tortákat. Én saját magam készítem, receptjét itt találtam: http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul Biztos lehet boltban is venni, hála eddig nekem még nem kellett. Remélem tudtam segíteni. Üdv

Törölt felhasználó

Szia Mettácska ! Azt kérdezném hogy a szinezéket a fondatba mikor rakod bel? HOGY KÉSZÍTED EL A SZINEZÉKESET? kÖSZÖNÖM : gabycica19

Törölt felhasználó

Szia Gabycica19! Én amikor el?ször megcsináltam els? házi fondantomat, akkor mindig utána színeztem. Folyékony ételfestéket használtam-a kívánt mennyiség? fondantra csepegtettem és gyúrtam,gyúrtam, gyúrtam, addig míg egynem? nem lett. Nem volt egyszer? és sajnos nem lett intenzív a színe. Mindig olyan halvány kék, halvány stb.... lett. Azóta szereztem gél állagú ételfestéket, ami sokkal s?r?bb és így szebbek vele a színek. ( de ha ?szinte leszek ez még mindig nem volt az igazi ). Ha már el?re tudom milyen színnel akarom borítani a tortát, akkor már a fondant készítésekor hozzáadom a színezéket, mert lehet bele többet tenni és szebb lesz. A folyékony hozzávalóknál teszem bele a színezéket ( méz-zselatin-víz-margarin egyveleghez ). Illetve kevesebb fondantot készítek ilyenkor, nehogy feleslegesen maradjon rám olyan szín, amit nem biztos, hogy fel tudok használni kés?bb. Ennél a konnek-tortánál csaltam, azért lett szép a fekete-piros kapcsolóm, mert egyszer?en miután meggyurmáztam, sima ecsettel óvatosan-vékonyan bekentem az ételfestékkel. Na ekkor mondtam el?ször azt, hogy a piros az piros és a fekete az fekete lett! :D Remélem tudtam segíteni!!!! Üdv: Mettácska

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a segítséget! Még egy buta kérdé a krém sajt az feta sajt vagy maskarpone? köszönöm:Gabycica19!

Törölt felhasználó

töml?s natúr krémsajt :)

Törölt felhasználó

kÖSZI A RECEPTET! Nagy sikere let bár a fondant nekünk nagyon kemény let és nehezen formáztuk de siker?lt és a kisfiamnak nagyon tetszet. 4 éves let és meg örül az ilyen m?szaki cuccokért.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy sikerült! És köszönöm, hogy visszajeleztél. Nem tudom, miért lett kemény a fondant. Lehet a végén már nem kellett volna annyi porcukor bele. Remélem legközelebb sikerül puhábbra.

tgyene

Szia! Jó lett a konnektorod! :) Tavaly mi is hasonlót készítettünk. Nagyobb család esetén tegyetek alá "kapcsolószekrényt is" A miénk így nézett ki: http://miakaja.blogspot.hu/2012/09/hosszabbito-torta.html

Effie

Szia! Elkészítettem - bár kapcsoló nélkül és a narancs krém helyett narancs-lekvárral - Apukám születésnapjára és nagy sikere volt! Mellesleg hihetetlenül finom is :) Nagyon szépen köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy ízlett a torta! :) Én köszönöm a dicsér? szavakat, nagyon jó érzés! :)

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek