Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás tejszínes Torta Mimosa

Vaníliás tejszínes Torta Mimosa
Vaníliás tejszínes Torta Mimosa
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az édességet Olaszországban március 8-án nőnapra készítik. Mivel itt mimosa virágot adnak a nőknek, ezért lett a torta neve is. Leírásra lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, nem az. Sima tortaként készítik, de én fel akartam egy kicsit dobni ezt az ünnepet, főleg, hogy vacsorára mentünk vendégségbe. Így lett belőle kacsa.:) Nagyon tetszett mindenkinek, el is fogyott hamar...

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral keverjük el, amíg szép világos krémet kapunk.
  2. Ezután verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, majd egy részét adjuk a sárgához, illetve a fehérjének a negyedét.
  4. Miután elkevertük, hozzáadhatjuk a maradék tojásfehérjét, de óvatosan, hogy ne törjük meg a habot, közben adagoljuk a megmaradt lisztünket is.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes és egy kisebb kerek tortaformát.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük ki, kb. 30 perc (tűpróbával ellenőrizhetjük).
  7. Ha kész, tegyük félre kihűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
  8. Feltesszük forrni a tejet a tejszínnel és az aromával.
  9. A 8 tojássárgáját verjük fel, amíg szép világos nem lesz.
  10. Ha már kezd forrni a tej, húzzuk le a gázról, és lassan keverjük hozzá az elkevert tojássárgákat. (Ötlet, mielőtt nekiállunk, tegyünk a sárgákhoz a felforrt tejünkből egy merőkanálnyit, így megelőzzük, hogy összeugorjon, amikor hozzáöntjük a tojásokat.)
  11. Tegyük vissza forrni, amikor elkezd sűrűsödni vegyük le, hagyjuk kihűlni teljesen (végül is házi vaníliát kapunk).
  12. A 200 g tejszínünket a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  13. Amikor kihűlt a vaníliánk, óvatosan forgassuk össze a tejszínnel (közepesen kemény krémet kell kapnunk).
  14. Ez idő alatt már kihűltek a piskótáink, vegyük ki a tortaformákból, vágjuk le a tetejét, majd óvatosan kb. 1 cm-el a szélétől szedjük ki a közepét úgy, hogy az alján is maradjon kb. 1 cm tészta. (Ebbe töltjük majd bele a krémet.)
  15. Ha készen vagyunk, a kiszedett tésztát vágjuk apró kockákra.
  16. Forraljuk fel a tészta locsolásához a vizet a cukorral és a citromlével. Amikor elkészült, locsoljuk meg vele a tésztát.
  17. A krémet töltsük be az üregekbe (hagyjunk annyit, hogy majd a két tésztát körbe tudjuk kenni), majd tegyük rá a piskóta tetejét, és ismét megkenjük a maradék krémmel.
  18. Ezután halmozzuk rá az apróra vágott tésztát úgy, hogy mindenhova jusson.
  19. Tegyük egymás mellé a kisebb és a nagyobb tortánkat, így már készen van a kacsánk teste.
  20. Marcipánból vagy fondantból készítsünk neki csőrt, szemet és lábat... Díszíthetjük alatta zölddel, virágokkal. Ezt már a ti fantáziátokra bízom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás tejszínes piskótatorta, házi vaníliakrémes torta, kacsa alakú vaníliás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 50 g
víz 100 ml
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 8 db
habtejszín 300 ml
tej 300 ml
cukor 200 g
vaníliaaroma 10 ml
habtejszín 200 ml
cukor 20 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál