r
Nosalty Logó

Komáromi Jókai palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth László
Komáromi Jókai palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 1106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Palacsinta

Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    554 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.5 g

Zsír

  • Összesen
    442.5 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16335.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2943 mg
  • Nátrium
    11042 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2385.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3322 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Elkészítés

Töltelék

  1. A kolbászt hosszában félbe, majd negyedekre, majd azt cikkekre vágjuk és kevés zsiradékon (étolaj) pirítjuk addig, amíg a zsírját ki nem engedi. Majd kivesszük és hűlni hagyjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, besózzuk és egy késsel krémesre törjük. A főtt-füstölt csülköt apróra vágjuk, pár szeletet a tálaláshoz félreteszünk.
  2. A kolbászos forró zsíron az összevágott főtt-füstölt csülköt addig sütjük, amíg pörzsanyag nem keletkezik. Ha lepirult, kivesszük. A fennmaradt zsiradékhoz kevés vizet adunk, hogy a keletkezett pörzsanyagot feloldjuk, majd zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát. Ha kell kevés zsiradékot adunk hozzá és karamellizáljuk. A kész, karamellizált hagymát kivesszük és egy kis részét félretesszük.
  4. Ugyanabba az edénybe beletesszük a babot, majd megfűszerezzük egy kis borssal és párolni kezdjük, ügyelve a folyadéktartalmára. Hozzáadjuk a kolbász felét és a sült csülköt, majd addig hőkezeljük, míg a leve elforr.
  5. Egy kis balzsamecettel és szójaszósszal ízesítjük. Amikor kész, összeturmixoljuk. A maradék kolbászból morzsát készítünk egy kutter segítségével. A tejfölt egy kis sóval és tejszínnel habosra keverjük.
  6. A félretett csülköt vagy tarját kisütjük.
  7. A palacsintatésztát egy kanál babpürével megkenjük és a kolbászmorzsával megszórjuk. A tészta négy szélét felhajtjuk és feltekerjük. A tésztát négy részre vágjuk. A tányért „megkenjük” a tejfölös krémmel.
  8. A négy darabot felállítva kitálaljuk és a tetejére egy-egy vékony szelet sült tarját helyezünk, mellé kis hagymahalmot teszünk és az egészet megszórjuk a kolbászmorzsával. Azonnal fogyasztható, hűtés esetén 24 óra.

Palacsinta

  1. A palacsintatésztához egy edénybe tesszük a lisztet, a tojást, a szódavizet és egy csipet sót. A hozzávalókat összekeverjük. Zsiradékkal kikent palacsintasütőben kb. 22 cm átmérőjű palacsintákat sütünk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 1049
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Horváth László 1 recept

Hozzávalók

Töltelék

Palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek