r
Nosalty Logó

Sokzöldséges rakott kel

Pogácsa
Sokzöldséges rakott kel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

389
Kalória
27.4g
Fehérje
30.1g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
357.8g
Víz
150.8g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    3054 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1073.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9163 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A rizst szokásos módon elkészítjük (kis olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, lefedjük, puhára pároljuk.
  2. A kelkáposzta leveleket bő, sós vízben 2 percig abáljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük, a középső vastag szárat kivágjuk, kicsit megszárítgatjuk.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát megreszeljük, a zellerszárat felkarikázzuk vékonyan, kicsit össze is lehet aprítani.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  5. A tejfölt összekeverjük a tojással és a reszelt parmezánnal.
  6. Egy fedeles serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzákeverjük a sárgarépát, zellerszárat, fokhagymát. Pár percig kevergetve pároljuk, jön bele a darált hús. Ezzel is jól összekeverjük, lepirítjuk.
  7. Egy kevés alaplével felöntjük. (Nekem nem volt itthon, gondoltam, jót tesz neki a rozé is helyette.)
  8. Megsózzuk, rátekerünk egy kis borsot, szerecsendiót. Lefedjük, kis lángon puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a főtt rizst.
  9. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan kikenünk olajjal. Befedjük kellevelekkel, erre jön a zöldéges-húsos-rizses keverék. Szépen beborítjuk a kellevelekkel. Elsimítjuk rajta a tejfölös keveréket.
  10. Az előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyre kevesebb húst és egyre több zöldséget eszünk. Ez a rakott kel is ennek a jegyében készült.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...