r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldborsós rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos-zöldborsós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1247 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4987 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    4007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1247 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19021.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    16029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3719 micro
Összesen 4987 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót forrásban lévő sós vízben kb. 2 percigblansírozzuk, majd leszűrjük.
  2. Kivesszük az egyharmadát, és ezt villával péppé törjük.
  3. A kolbászt apró darabokra vágjuk.
  4. Az alaplét felforraljuk.
  5. 5 dkg vajat egy magasabb falú lábasban felolvasztunk, hozzáadjuk az apró kockára felvágotthagymát és a kolbászt. Kb. 5 perc alatt puhára dinszteljük.
  6. A rizst beletesszük, összekeverjük, és ha a rizs felmelegedett, hozzáöntjük a bort, és ezt hagyjuk teljesen elpárologni. Beletesszük a paradicsompürét.
  7. Az alaplét fokozatosan, merőkanalankéntadagoljuk a rizshez, folyamatos kevergetés mellett. A következő mennyiséget csak akkor szabad hozzákeverni, ha az előzőt már teljesen beszívta a rizs. (Ez kb. 20 percet vesz igénybe.) Kb. 10-12 perc elteltével beletesszük a zöldborsót. A lábas oldaláról és aljáról folyamatosan lekapargatjuk az odaragadt rizsszemeket. A vége fele fokozatosan csökkenteni kell a hozzáadott alaplé mennyiségét, nehogy túl lágy legyen.
  8. Ha kész, a tűzről lehúzzuk. Pár perc pihentetés után 7,5 dkg felkockázott hideg vajat és a reszelt parmezán sajtot fakanállal lendületes mozdulatokkal belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 53723
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a rizottórecept is a karácsonyra kapott Giorgio Locatelli szakácskönyvből származik. Nagyon finom!

Hozzászólások

Kerepesi

Tegnap megf?ztem ezt az ételt. Még soha nem csináltam rizottót. F?ztem rizst nagyon sokszor, de vagy süt?ben, vagy úgy mint a tésztát. A rizottó nagyon finom lett, máskor is fogok készíteni. Mivel nem volt itthon bontott üveg bor, helyette zöldf?szeres-olivaolajas salátaöntetet használtam. Mivel húsleveskockát nem használok, a borsó f?z?vizével helyettesítettem a húslevest. Mikor elkészült, vaj és parmezán helyett frissen vágott metél?petrezselymet tettem rá. Úgy nem hizlal annyira. Igazán laktató, de nem túl kalóriadús finom étel. Köszönöm a receptet, gyakran fogom készíteni.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!

Törölt felhasználó

Hát nem hiába Locatelli.... Megcsináltam és valami fenséges!! Ellenben sajnos csak frissen az igazi ,másnapra már nincs meg ugyanaz a rizotto feeling ,de nem maradt bel?le :)) Köszi a receptet!!

Törölt felhasználó

nagyon szívesen. üdvkiki

Törölt felhasználó

Köszönöm.... Nagyon szeretem az olasz konyhát és sokszor készítek itthon risotto-t de kolbásszal még soha nem hallottam.kicsit azért átvariáltam a receptet, a fehérbor helyett egy testes vörös bort tettem bele, mert a kolbászhoz szerintem jobban megy, a borsót kihagytam, mert nem igazán szeretem, de lényeg a lényeg nagyon finom lett...Ajánlok én is egy finom rizottót, ha már itt vagyok. Sáfrányos garnélás risotto: Nem kell megijedni, sáfrányt szinte minden nagy áruházba lehet venni és nem is anniyra veszélyes árban.az elkészítése hasonló, annyi, hogy hal alaplét használok(halászlé kocka nem jó!).Halcsont,fej,sok hagyma,só,bors és ebben f?zöm el? a garnélát is.Fehérbort használok és a sáfrányt a végén teszem bele, de az elkészítési mód ugyan ez! Jó étvágyat hozzá!

kicsivik

Sziasztok, A párom készítette el ezt az eledelt, mert el?zetesen az "ez egyszer?, te is meg tudod csinálni" kategóriába került. Az els? hozzászólóhoz hasonlóan viszont arra kértem, hogy a végén ne keverjen hozzá sem vajat, sem sajtot, nekem így is elég kalóriabombának t?nik a fehér rizs, a bor na és a kolbászka miatt. Az ízén semmit sem csorbított az elhagyás, nagyon jót lakmároztunk kétszer is bel?le. Köszönjük Kiki!

Hókifli

Tegnap ez volt a gyors ebédünk, amit valami hihetetlen lassúsággal fogyasztottunk el annyira élveztük minden ízét. Életem els? rizottója volt, de nem az utolsó :) Köszönet a finom receptért! És Boldog Új Évet! Orsi

Törölt felhasználó

BUÉK! Nagyon szívesen! Kiki

anna1957

Dràga Kiki! Szeretnèm elkèszìteni eme receptet,csak azt nem tudom,hogy itt olaszba,vajon hol tudok venni fùstòlt kolbàszt!? ùdv.: Anna

Törölt felhasználó

Szerintem Olaszországban finomabb kolbászok vannak mint itthon. Nem lesz gond vele! Szia kiki

pinky_s

Sziasztok! Most f?z?m éppen a rizottót, remélem jó lesz. Csak egy kérdésem van, jól értem, hogy mikor beletesszük a borsót, az a pürésítettet, és az egyben hagyottat is jelenti egy id?ben, ugye? Szerintem a végén a vajat nagy kár "kispórolni", sokáig én is úgy voltam, hogy á minek, de mióta egyszer kipróbáltam, mindig teszek bele, ha csak 2-3 dkg-t is, attól lesz finom, krémes!

Törölt felhasználó

Szia! Jogos a kérdés, tényleg nem voltam elég egyértelm?. Igen, a pépet és az egész borsót is hozzá kell tenni.! ÜDv Kiki

Törölt felhasználó

Nekem a bor kimaradt, mert nem volt itthon. Helyette paradicsomleves került bele. Elso rizottó próbálkozás volt es osztatlan volt a siker itthon. Köszönöm :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Üdv Kiki :-)

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Hagyományos fehér rizzsel is jó lesz? A rizottó rizs elfogyott. :S Azzal a férjem nagyon szereti. Nagyon jó recept, köszönet érte! Picúr

Törölt felhasználó

Kedves Picur! Ehet? lesz, de nem lesz az az élmény mint ha rizottó rizzsel készítenéd. :-) Kiki

lindros

Ez a recept így jó, ahogy van! Nagyon finom, kellemes ízvilág.

DMMoni

Most f?ztem meg a receptedet, kicsi átalakítással. Nem volt itthon zöldborsó, ellenben a kertben cukkini igen. Szóval kockára vágott cukkinit a tettem bele, miután a kolbász kiadta az ízét a pirítás során, így együtt pirítottam ?ket, majd egy csipet kakukkf?vel f?szereztem. Innen már a recepted szerint folytattam.Nagyon kellemes, telt íz? kis étel. Köszönet érte.

DMMoni

Most f?ztem meg a receptedet, kicsi átalakítással. Nem volt itthon zöldborsó, ellenben cukkini a kertb?l igen. Szóval összekockázott cukkinit adtam hozzá, miután a kolbász kiadta az ízét, így együtt pirítottam, dinszteltem ?ket, közben egy csipet kakukkf?vel f?szereztem. Innen úgy folytattam, ahogy a receptedben írtad. Nagyon kellemes, telt íz? étel lett bel?le. Köszönet érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek