Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-sajtos töltött kifli

Húsos-sajtos töltött kifli
Húsos-sajtos töltött kifli
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobb, bulizós összejövetelekre szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Megjegyzés:
A képen látható kiflibe újításként kecskesajtot tettem. Érdemes kipróbálni, nagyon finom lett vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejben.
  2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük.
  3. Közben a párizsit és a sajtot almareszelőn lereszeljük.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk.
  5. Íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  6. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 145
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

F.Edina

Mióta szakács: 2010.06.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos töltött sós kifli, szezámmagos kifli párizsival és sajttal töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 13:47

Szia.

Én kipróbáltam, nekem nagyon ragadós lett a tészta.

F.Edina
F.Edina / F.Edina Fri, 2011-01-21 18:53

Szia!Én már nagyon sokszor megcsináltam és mindig sikerült.Nem tudom mit ronthattál el,ha pontosan a leírtak szerint csináltad.Ha a tészta ragad,esetleg egy kevés lisztet tehettél volna bele.Próbáld újra.Sok sikert!

Lidi
Lidi Wed, 2010-07-21 21:47

Dorza!
Köszi a választ,de az olaj nem minden esetben jó!!!!!
A zsírosabb tartalmú dolgok lazábbá teszik,és nem keményítik a sütiket........sósakat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 18:26

Szia Edina!

Bocsi, hogy beleszólok, de én is ezt a receptet "csodálom", van benne 2 dl étolaj, az a zsíradék. Én is tuti, hogy kipróbálom, nagyon jól hangzik, biztos finom! :)

Lidi
Lidi Wed, 2010-07-21 16:54

Edina!
Biztos finom,valószínű a hétvégén ki is próbálom.
De egy kérdésem azért lenne:
Nem kell bele zsír,margarin.............semmi?
Nem száraz ezáltal a tészta?
Üdv:
Lidi

F.Edina
F.Edina / F.Edina Sat, 2010-07-24 07:12

Elnézést a késői válaszért!
Nem kell bele semmi más,a tészta még napok múlva (ha megéli) sem szárad ki.

2039
finomliszt 100 dkg
élesztő 7 dkg
tej 0.5 l
napraforgó olaj 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 ek
margarin 1 ek
párizsi 50 dkg
trappista sajt 30 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek