r
Nosalty Logó

Pizzás-kolbászos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás-kolbászos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14206.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    10334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 5475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tejben feloldjuk a kockacukrot. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, ezután az olajjal. Elkezdjük gyúrni, és apránként hozzáadjuk a cukros tejet addig, míg egy egynemű tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát kivesszük egy lisztezett deszkára, 5 egyenlő részre osztjuk, ezek kb. 200 g-osak lesznek. Egy tésztát a deszkán hagyunk, a többit az előbbi tálba helyezzük úgy, hogy meglisztezzük a tálat, hogy bele és egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A kinn maradt tésztát pizza alakúra nyújtjuk.

Töltelékhez

  1. Megkenjük kb. 2 evőkanál pizzaszósszal, ehelyett használhatunk pizzakrém és ketchup keverékét is, majd 8 cikkre vágjuk. Minden szeletre helyezünk a vékonyra felszeletelt házi kolbászból 2-3 szeletet. Azért fontos, hogy vékony legyen, mert így könnyebb összegöngyölni. A szélesebb oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük a kisebb felé a tésztát, és egy mozdulattal a két sarkát egymás felé hajtjuk, hogy elérjük a kifli formát.

Tetejére

  1. A tojást jól felverjük, és a kész kifliket megkenjük vele. Tetejére egy jó nagy csipet sajtot szórunk, majd pici sóval meghintjük.
  2. A tepsibe sütőpapírt teszünk, arra ráhelyezzük a kifliket. Nem fontos nagy távolságot tartani közöttük, hiszen nem fognak már nőni, csak arra vigyázzunk, hogy egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A sütőt előmelegítjük. Gázsütőnél 4-es fokozaton, légkeveréses villanysütőnél 140 fokon sütjük, hogy a belső tészta is jól átsüljön. Addig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 691
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Ajánló

40 db lesz belőle. Persze ki lehet próbálni más beltartalommal is. Én is próbáltam már virslivel és sonkával is, de a fiúknál ez nyert. Kívülre is rakhatunk rá magokat, pl. szezámmagot, de mi így szeretjük! Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, akkor kérlek, hogy írd meg, hogy ízlett! :) Köszönöm!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pincebulik és egyéb rendezvények fontos kelléke! A fiúk kedvence! :) Mindig ez fogy el a leghamarabb, egy adagnak fölösleges is nekiállni! :)

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!