Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztorta Dacota konyhájából

Kókusztorta Dacota konyhájából
Kókusztorta Dacota konyhájából
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a legegyszerűbb piskótatorta, de könnyen kezelhető, úgyhogy azoknak is ajánlom, akik nem tartják magukat nagy cukrásznak. Ja, és nem mellesleg nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tejbe csepegtessük bele a citromlevet, és hagyjuk állni 10 percet. Ha van írónk, akkor használjuk azt, a tejes citrom az alternatíva, csak könnyebb hozzáférni.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük ki kézi mixerrel a cukrot, a vajat és az olajat, amíg homogén nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és jól keverjük ki.
  4. Keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd óvatosan szitáljuk hozzá a vajat keverékhez, a tejjel felváltva. Ha összekeveredett, mehet mellé a kókuszreszelék, azzal is keverjük ki jól.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele a tészta többi részébe.
  6. Egy vajazott-lisztezett 22 centis formába öntve tegyük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk rácson kihűlni, mielőtt felvágjuk. (Ha szeretnénk, és ráérünk, 3 részletben is megsüthetjük.)

a krémhez

  1. Verjük fel a tejszínt.
  2. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot, adjuk hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Ha már jól elkeveredett, forgassuk bele a tejszínhabot.
  3. Ha a lapok kihűltek, töltsük meg őket.

A bevonathoz

  1. 20 dkg cukrot és a vizet öntsük egy kis lábasba, és kis lángon melegítsük össze, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Melegítsük tovább kb. 5 percig, kis lángon.
  2. Közben a kézi habverővel verjük fel a tojásfehérjét. 2-3 perc után adjuk hozzá a maradék cukrot.
  3. Verjük tovább még 2 percig, majd lassan öntsük hozzá a szirupot. Kb. 7 percig keverjük, míg sima, fényes nem lesz, és teljesen ki nem hűl.
  4. Ha kész, spatulával vigyük fel a tortára, és hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 827
elküldve: 1
receptkönyvben: 384
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény, kókuszos torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Mon, 2019-10-14 12:25

Kedves Dacota! Nagyon csábító a tortád! Semmi fixáló nem kell a krémbe, így is stabil lesz, nem csúszik szét?

1230
tojás 5 db
vaj 110 g
cukor 2 bögre
napraforgó olaj 1.75 dl
finomliszt 300 g
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
tej 2.5 dl
citromlé 1 ek
kókuszreszelék 90 g
krémsajt 50 dkg
habtejszín 200 ml
kókuszreszelék 100 g
cukor 60 g
cukor 25 dkg
víz 0.6 dl
tojásfehérje 4 db