r
Nosalty Logó

Kókusztorta Dacota konyhájából

Dacota
Kókusztorta Dacota konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

1230
Kalória
16.2g
Fehérje
134.8g
Szénhidrát
71.1g
Zsír
72.3g
Víz
169.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
100.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 9835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    568.6 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cukor
    801 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1673 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 9835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe csepegtessük bele a citromlevet, és hagyjuk állni 10 percet. Ha van írónk, akkor használjuk azt, a tejes citrom az alternatíva, csak könnyebb hozzáférni.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük ki kézi mixerrel a cukrot, a vajat és az olajat, amíg homogén nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és jól keverjük ki.
  4. Keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd óvatosan szitáljuk hozzá a vajat keverékhez, a tejjel felváltva. Ha összekeveredett, mehet mellé a kókuszreszelék, azzal is keverjük ki jól.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele a tészta többi részébe.
  6. Egy vajazott-lisztezett 22 centis formába öntve tegyük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk rácson kihűlni, mielőtt felvágjuk. (Ha szeretnénk, és ráérünk, 3 részletben is megsüthetjük.)

A krémhez

  1. Verjük fel a tejszínt.
  2. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot, adjuk hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Ha már jól elkeveredett, forgassuk bele a tejszínhabot.
  3. Ha a lapok kihűltek, töltsük meg őket.

A bevonathoz

  1. 20 dkg cukrot és a vizet öntsük egy kis lábasba, és kis lángon melegítsük össze, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Melegítsük tovább kb. 5 percig, kis lángon.
  2. Közben a kézi habverővel verjük fel a tojásfehérjét. 2-3 perc után adjuk hozzá a maradék cukrot.
  3. Verjük tovább még 2 percig, majd lassan öntsük hozzá a szirupot. Kb. 7 percig keverjük, míg sima, fényes nem lesz, és teljesen ki nem hűl.
  4. Ha kész, spatulával vigyük fel a tortára, és hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Nem a legegyszerűbb piskótatorta, de könnyen kezelhető, úgyhogy azoknak is ajánlom, akik nem tartják magukat nagy cukrásznak. Ja, és nem mellesleg nagyon finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek