Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta

Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta
Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kakaós palacsinta egy nagyon látványos édesség. Tudni kell, hogy annál sötétebb színű lesz, minél jobb minőségű (sötétebb) kakaóport használunk. A képen látható például holland kakaóporból készült, amelynek körülbelül 20% kakaóvaj tartalma is van. A fehér színű kókuszpudinggal pedig látványban és ízben is nagyon jó párosítás. A receptben szereplő vaníliás palacsintát pedig szintén az ízvilága (kókusz és vanília együtt) miatt érdemes elkészíteni. A megfelelő ízhatás elérése érdekében igazi vaníliát használjunk, a szokásos vaníliaaromás cukor helyett.

hozzávalók / 6 adag

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinták elkészítéséhez a megadott hozzávalókat kézzel elkeverjük, majd csomómentesre turmixoljuk. A palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindig átkeverjük a tésztát mielőtt rámerjük a palacsintasütőre. A vaníliás palacsinta esetén a vaníliarudat kettévágjuk, és csak a belőle késsel kikapart magot tesszük a tésztába, a héjat nem!
  2. A kókuszpuding elkészítéséhez a lisztet egy edénybe tesszük. A 4 dl tejet nem egyszerre adjuk hozzá, hanem először csak egy kevés tejjel kikeverjük a lisztet kézi erővel, csak aztán adjuk hozzá a többi tejet is. A lényeg, hogy lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
  3. Ezután feltesszük főzni, és folyamatos keverés mellett besűrítjük puding állagúra.
  4. Ezután mikor lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és folyamatosan adagolva a tejszínt is. (Tapasztalatom szerint ekkor viszonylag hígnak fog tűnni, de miután kihűlt, és akár eltölt fél-egy órát a hűtőben -a többi pudinghoz hasonlóan- még sűrűbbé válik. Végül mikor töltöttem a palacsintákat, még tettem a krémbe 2 kisebb banánt felkockázva. Ez elmaradhat, de passzolt bele szerintem.)
  5. Közvetlenül tálalás előtt érdemes elkészíteni ehhez az édességhez a karamellkrémet, mivel ez esetben nincs rá szükség, hogy az megszilárduljon. Inkább hígabb, szósz állagúnak érdemes lennie. Ehhez a cukor megolvasztása után adagoljuk hozzá folyamatos keverés közben a vajat, szép lassan a tejet és a tejszínt is, és keverjük az egészet egyneműre. A karamell elkészítése nem egy könnyű folyamat sosem. A cukrot folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg, mikor elkezd darabosodni, majd egyszer csak megfogja adni magát és megolvad. Amikor az olvadt cukor világosbarna színű, akkor adhatjuk hozzá a többi összetevőt. Az elkészítés során óvatosan keverjük, hogy ne csapódjon fel az edény falára belőle, mert az odaéghet.
  6. Tálaláshoz plusz kb 2 dl tejszínből és néhány ek cukorból még készíthetünk tejszínhabot is. (30% zsírtartalmú tejszín és robotgép esetén nincs szükség habfixálóra sem!)
  7. Tálalás előtt elsőként a tejszínhabbal érdemes díszíteni, hogy már arra is rákerülhessen a karamell.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Frindli

Mióta szakács: 2012.02.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszpudingos kakaós és vaníliás palacsinta karamellel, kókuszpudingos palacsinta, kókuszkrémes palacsinta karamell öntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovács rita
kovács rita Fri, 2013-03-22 09:51

Liszt helyett, próbáld ki kukoricakeményitővel! fél l tej, 4 csapott ek. keményitő! Sokkal selymesebb lesz!

832
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
tojás 1 db
vaj 40 g
tej 2.5 dl
cukor 2 ek
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 130 g
tojás 1 db
vaj 40 g
tej 2.5 dl
cukor 2 ek
vanília 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
kókuszreszelék 100 g
habtejszín 3 dl
banán 2 db
cukor 6 ek
vaj 1 ek
tej 3 ek
habtejszín 1 dl