r
Nosalty Logó

Kókusz szelet Katicától

Katica
Kókusz szelet Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

451
Kalória
7.7g
Fehérje
36.2g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
28.8g
Víz
162.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    370.7 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5165.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1722 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 5450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a keményítőt, a sütőport, és a kókuszt összekeverjük. A tojások fehérjét a sóval lágy habbá verjük, majd apródonként a cukorral alaposan kihabosítjuk. Egy keverőlapáttal óvatosan a kemény habba dolgozzuk a lisztes keveréket, majd az előre elkészített, sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe kenjük egyenletesen a masszát.
  2. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és a tésztát 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba nem árt). A tepsiben a kész, forró sütemény tetejére öntjük a vaníliás cukorral átmelegített tejet, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Mire kihűl a tészta, teljesen magába issza a tejet.
  3. A kihűlt tésztáról eltávolítjuk a papírt, tálcára tesszük, és a tetejére kenjük egyenletesen a csokoládés krémet, majd ennek tetejére a vaníliás krémet. Esetleg a tetejét leszórhatjuk kókuszreszelékkel. Egy-két órára a hűtőbe tesszük, majd éles késsel tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingot, a keményítőt, a cukrot, a tojások sárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon a többi tejjel, kézi habverővel állandóan keverve sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve azonnal elfelezzük, felében állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokoládét, felébe pedig belekeverjük a vanília kivonatot. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha mindkét pudingunk kihűlt, mindegyiket 15-15 dkg vajjal kihabosítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Nagyon egyszerű és finom sütemény, különösen, ha egy kókuszrajongó elé kerül...hasonlít a raffaellóhoz, de mégis más.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek